Hem > Nyheter > 220 miljarder yen! Japan stöder forskning och utveckling av 6G-teknik

220 miljarder yen! Japan stöder forskning och utveckling av 6G-teknik

Japan avser att investera 220 miljarder yen för att stödja den privata sektorn för att utveckla 6G-teknik. Abes regerings ekonomiska stimulanspaket kommer att slutföras i början av nästa månad. Som en del av programmet planerar regeringen att inrätta en fond för att stödja branschens forskning på 6G-teknik.

Tidigare denna vecka rapporterade de japanska medierna att den japanska telekommunikationsjätte Japan Telecom Phone Corporation (NTT) kommer att arbeta med utvecklingen av optiska halvledare som använder optiska signaler för att bearbeta information och minska energiförbrukningen med en procent. 65 företag har samarbetat och strävar efter att uppnå massproduktion före 2030.

Rapporten påpekade att Japan kommer att använda optiska halvledare som en informationsteknologi för att stödja 6G och bygga en allians som riktar sig till världsstandarden. NTT hoppas kunna lära sig av lektionen som japanska företag släpar efter i 5G-teknikpatent. Det är det första i det globala företaget som vidtar åtgärder för att hantera 6G, med målet att leda positionen inom informations- och kommunikationsområdet 10 år senare och hoppas förvandla nyckelteknologier till världsstandarder.

Dessutom planerar den japanska regeringen att uppnå helautomatisk körning 2030. Den japanska sidan anser att 5G inte är tillräckligt för att fullt ut förverkliga tekniken som autonom körning. Det måste vara "6G" eller till och med "6G +". Därför förväntas det att den fulla populariteten för 6G-signaler kommer att realiseras om tio år, och eran med helautomatisk körning verkligen inleds.

Det är faktiskt inte bara Japan som tävlar om 6Gs dominans. När 5G börjar bli kommersiellt tillgängligt över hela världen, blir 6G-teknik den senaste nationella FoU-arenan.

Medierna rapporterade förra veckan att USA, Kina, Japan, Sydkorea, Finland och andra länder idag har börjat 6G: s forsknings- och utvecklingsspår, har forskare försökt hitta en tydlig utvecklingsväg för 6G. Enligt branschens godkännande av den iterativa lagen för mobilkommunikation vart tionde år kommer 6G att visas runt 2030. Även om många idéer om 6G fortfarande är förgäves måste vi göra det i förväg för att säkerställa framtida konkurrenskraft.

I den privata sektorn tillkännagav Sydkoreas LG förutom NTT: s IOWN att ett 6G-laboratorium inrättades i januari i år; Samsungs forskningsbas i Seoul lanserade också 6G-forskning. Nokia, Ericsson och SK Telecom meddelade i juni i år att etablera ett strategiskt partnerskap för att tillsammans studera 6G. Ren Zhengfei, grundaren av Kinas Huawei-företag, nämnde upprepade gånger i en intervju med mediareportrar under den senaste månaden att Huawei faktiskt gjorde det på 6G och 5G.

På regeringsnivå injicerade den finska regeringen 25 miljoner euro i ett sexårigt 6G-forskningsprojekt som kallas ”6Genesis” i början av detta år. Nokia och finska forskningsinstitut och universitet har gemensamt bedrivit forskning och är redo att arbeta med Sydkorea. Samarbete.

USA har också börjat förbereda sig för 6G. Trump sa att "Jag hoppas att 5G och till och med 6G kommer att landa i USA snart", den amerikanska federala kommunikationskommissionen beslutade att öppna 95 GHz till 3 terahertz-bandet för 6G-experiment.

Kinas vetenskap och teknik meddelade den 7 november att det officiellt kommer att lansera 6G FoU. Det kommer att hålla 6G-teknikens FoU-arbete med kick-off-möte med National Development and Reform Commission, Ministry of Education, Ministry of Industry and Information Technology, Chinese Academy of Sciences och Natural Science Foundation of China, och tillkännagav inrättande av National 6G Technology R&D Promotion Working Group och den övergripande expertgruppen ansvarar för 6G-teknologiforskning och layout.