Hem > Nyheter > AMD håller på att släppa sin första kvartalsinkomstrapport. Vad är punkterna värda att uppmärksamma?

AMD håller på att släppa sin första kvartalsinkomstrapport. Vad är punkterna värda att uppmärksamma?

Den 27 april, USAs lokal tid, AMD kommer att frigöra sin finansiella rapport för första kvartalet i år. Investerare och analytiker kommer att fokusera på AMDs CPU och GPU genomsnittliga försäljningspris (ASP) och leveransdata samt andra kvartalets utsikter. .

Många analytiker trodde tidigare att PC-sändningar år 2021 skulle avvisa året innan, men marknadens reaktion var exakt motsatsen. Även om varje analysbyrå hade olika uppgifter om PC-sändningar under första kvartalet i år, uppskattade Gartner att världens första kvarts-PC-sändningar ökade med 35% jämfört med föregående år, men siffran från Canalys var 56%, Men den väsentliga ökningen är säker. Därför har AMD, som en stor chipproducent för PC, relativt optimistisk prestanda under första kvartalet.

Gartner och Canalys historiska statistik över globala PC-sändningsberäkningar

I den här finansiella rapporten kommer investerare och analytiker att se första kvartalet försäljning av AMDs Ryzen 5000 Series Desktop CPU och 6000 Series GPU. De två produkterna har varit i lager eftersom de gick på marknaden i massproduktion.

Dessutom är AMDs Enterprise / Embedded och Semi-Custom (EESK) affärsutveckling trend också uppenbart. I datacentret strävar AMD att hitta stora kunder för sina EPYC-servrar (som samarbete med Amazon) och sparar ingen ansträngning för att främja EPYC Milan-processorer.


AMD Quarterly Revenue History Graph

För närvarande förväntar sig 28 Wall Street-analytiker AMD: s intäkter under första kvartalet i år för att vara cirka 3,21 miljarder US-dollar, en ökning med årligen på 79,4%.

Wall Street Analysts uppskattade tre möjligheter baserade på AMDs ASP och sändningar under första kvartalet (med tanke på ökningen av datacenterprocessorpriserna har möjligheten till samtidig nedgång i Asp och leveranser uteslutits):

1. Leveransökningen har avtagit, men dess ASP-tillväxt har accelererat, vilket tyder på att AMDs chipförsörjning är begränsad och dess kunder har bara betalat ytterligare avgifter för att få begränsad inventering.

För det andra, om AMDs sändningar och ASP växer, kommer det att bevisa att konsumenterna har stor efterfrågan på sina senaste produkter, och dess kunder är villiga att spendera höga priser på den senaste och mest avancerade AMD-hårdvaran, och det ekonomiska momentumet är bra.

För det tredje, om AMDs sändningsökning accelererar, men dess ASP-tillväxt decelererar, betyder det att bolaget möter växande kundbehov, men det kan inte utnyttja denna dynamiska efterfrågan.