Hem > Nyheter > Ett annat lagringsföretag sålde en fab. Varför valde de att sälja det vid denna tidpunkt?

Ett annat lagringsföretag sålde en fab. Varför valde de att sälja det vid denna tidpunkt?

Sedan slutet av 2020 har nästan alla chip designföretag blivit rusade för att hitta gjutna resurser och snacka upp produktionskapaciteten. Vissa företag säljer sina egna fab. Till exempel, den 29 mars rapporterade Taiwan Media att minnesföretaget Macronix bekräftade att det skulle sälja sin 6-tums wafer Fab.

Wu Minqiu, ordförande i Macronix, svarade att försäljningen av 6-tums wafer Fab pågår, och utrustningen och växten kan säljas separat. Om allt går bra bör det finnas resultat under andra kvartalet i år. Det sägs att det redan finns många gjuterier som är intresserade av att köpa.

Innan Macronix fanns det också ett stort lagringsföretag Micron Technology, som också tillkännagav lanseringen av 3D XPoint-projektet på kvällen den 16 mars. Som en del av utgångsplanen kommer Micron Technology att stänga och sälja sin tillverkningsanläggning i Utah. Produktion av minneschips baserade på XPoint-teknik. Enligt källor kan ADI, NXP, STMICroelectronics och Infineon vara potentiella köpare.

Nu när gjuteri marknaden är så varm och produktionskapaciteten är så varm, varför valde Macronix och Micron att sälja sina fabs?

Förklaringen från Macronix är att företaget för närvarande främst fokuserar på 8-tums och 12-tums produktionslinjer, och 6-tums fabriksintäkter är faktiskt inte stort, och vinsten är inte hög. Dessutom planerade Macronix ursprungligen att gå i pension på 6-tums fabriken i slutet av 2020, men den har nu skjutits upp till 2021 års för att officiellt sluta produktionen.

Mikronens skäl är också mycket okomplicerade. Annan ny teknik har visat bättre utsikter, och 3D XPoint har inte tagit tillräckligt med affärer. De tror att tekniken inte har något värde. Enligt Micron Technologys uppskattningar är de årliga utgifterna för Utah Chip Factory på grund av otillräcklig driftsränta cirka 400 miljoner amerikanska dollar. Det är just därför att mikron är ovillig att betala denna extra kostnad för detta, det är därför det vill sälja fabriken.

Det finns en annan anledning att de inte sa. Jag är rädd nu är en bra tid. På grund av begränsningen av produktionskapaciteten har utvecklingen av bilar, mobiltelefoner och till och med några industriella industrier blivit mycket drabbade, och chip Manufacturing Resources är nu heta.

Regeringarna i olika länder investerar också stora summor pengar i chipproducerande industrin för att stödja expansionen av chipproduktionen. För några dagar sedan föreslog den amerikanska regeringen också att investera 50 miljarder dollar i den amerikanska halvledarindustrin. Kina började öka investeringarna i halvledarindustrin för några år sedan.

Att sälja faben vid den här tiden är inte bara lättare att sälja, men också till ett bra pris.

Naturligtvis måste det företag som tar över också uppmärksamma. Från den formella övertagandet till massproduktionen av sina egna chips är det faktiskt mycket arbete att göra och mycket investeringar. Till exempel, vid Micron Technology's Utah-anläggning, uppskattar vissa analytiker att dess utbytesutbyte är så hög som 3 miljarder dollar. Naturligtvis beror det på att Microns fabrik används för att producera en speciell typ av chip, och det kan inte lätt modifieras för att producera en annan typ av chip.

Macronixs situation kan vara bättre, men eftersom Macronix vinster inte är höga, om det företag som tar över fortfarande producerar samma produkt, kommer det säkert inte att bli mycket förbättring, och det finns bara ett sätt att uppgradera. Genom att uppgradera och utöka produktionskapaciteten kommer det dock att ta minst två år från utrustningsupphandling till den faktiska massproduktionen. Därför är det på kort tid att förbättra den nuvarande försörjningssituationen.