Hem > Nyheter > Apple har bestämt att 5G-versionen av iPhone kommer att använda LCP-mjukbrädet

Apple har bestämt att 5G-versionen av iPhone kommer att använda LCP-mjukbrädet

  För att klara av högfrekvent överföringsbehov måste Apples nya iPhone använda vilken typ av mjukbräda som alltid har varit mycket uppmärksam på marknaden, men de senaste nyheterna påpekade att Apples 4G-version av iPhone kommer att anta MPI (Modify PI) mjukbräda i år. Dock kommer 5G-versionen av iPhone, som kommer att lanseras nästa år, att använda LCP (Liquid Crystal Polymer Resin) mjukbräda.


Guo Mingwei, en analytiker hos Tianfeng International Securities, utfärdat en rapport om att de flesta av de nya modellerna under andra hälften av året kommer att bero på att MPI-styrelsens trådlösa prestanda i 4G / LTE-bandet inte förlorar LCP, och MPI har fortfarande en fördel i produktionskostnad och avkastning. Mjukplattans material från iPhone-antennen kommer att ändras till MPI.

Guo Minghao påpekade att LCP-mjukbräden har fördelen av högfrekvent trådlös överföring, men på grund av produktionsproblemet kommer inte fördelen med LCP-mjukbrädet att spelas.

I själva verket, enligt den exklusiva nyheten om kärntekniken, har Apple nästan slutfört i mars i år. Årets iPhone kommer att baseras på mjukbrädet MPI. När det gäller LCP-mjukbräda är det nödvändigt att förbättra produktutbytet innan det har möjlighet att skaffa Apple.

Det är underförstått att Apples iPhone mjukpappers order i år erhålls huvudsakligen från leverantörer som Taichung, Yuding, Tongtai och Fujimura i den taiwanesiska försörjningskedjan. När det gäller LCP-mjukpappers order nästa år förväntas chansen att få från Ding Ding, Dongshan Precision och Taichung vara högre.

Mjukpappersfabriken påpekade att kvaliteten på LCP verkligen är mycket bättre än MPI, och den låga förlusten, flexibiliteten och förseglingen av LCP är dess fördelar, så LCP har en stor fördel inom området högfrekventa komponenter. LCP har dock 2 dödliga skador. En är att krympningsgraden för LCP-material är för hög, vilket gör produktionen svår, och den andra är kostnaden.

Dessutom är utbudet av råvaror för LCP också ett stort problem. Endast japanska tillverkare Murata och Kuraray kan leverera dem. Bland dem är Muratas produktionskapacitet stor, så råmaterialleverantörer kan smidigt expandera produktionen, vilket också är en indikator för efterföljande observation.