Hem > Nyheter > Apple-leverantören Qorvo förvärvar den ultrabredbandsproducenten Decawave

Apple-leverantören Qorvo förvärvar den ultrabredbandsproducenten Decawave

UWB-chipleverantören Decawave och mikrovågskommunikationsföretaget Custom MMC har förvärvats av Qorvo, ett halvledarföretag som förser Apple med chips för iPhone. Transaktionen vid förvärv av trådlös ultrabredbandsteknologi värderas till 400 miljoner dollar. Qorvo köpte också Custom MMIC, en tillverkare som specialiserat sig på RF-kommunikationsteknik för mikrovågsugn, för cirka 100 miljoner dollar.

Qorvo producerar för närvarande RF-halvledare, och enligt Irish Times kommer en tredjedel av sina årliga intäkter från att leverera produkter till Apple.

Qorvo Bob Bruggeworth VD och verkställande direktör sa: "Låt Decawave gå med oss ​​för att fastställa vår position som en korrekt och säker positionering för kort räckvidd på tillväxtmarknader.

Decawave är ett Dublin-baserat företag som specialiserat sig på trådlös ultrabredbandsteknologi, som är ett lågtekniskt men mycket noggrant objektpositioneringssystem. Apple introducerade en dedikerad UWB-processor som heter U1 i iPhone 11, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max.

Apple tillkännagav sin användning för AirDrop, men det förväntas att det också kommer att göra det möjligt för iPhone att bestämma enhetens orientering och rörelse. Det spekuleras i att UWB- och U1-chips också kan ge nyckelfri åtkomst till den ryktade Apple Car.

U1-chipet har orsakat en del kontroverser, men det avslöjades att Apples nuvarande implementering av systemet använder platsdata.

Qorvos andra förvärv av Custom MMIC verkar inte vara känt för att tillhandahålla komponenter för konsumentprodukter. Istället är det en leverantör till flygindustrin och militären.