Hem > Nyheter > Motpoint Predicts: MediaTek blir nummer ett i den globala smartphone AP / SOC-marknaden

Motpoint Predicts: MediaTek blir nummer ett i den globala smartphone AP / SOC-marknaden

Counterpoint förutsäger att vid 2021, global smartphone AP (applikationsprocessor) / SOC (system på chip) chip-sändningar ökar med 3% jämfört med föregående år, och MediaTek kommer att rankas först med en aktie på 37%. I den globala 5G-smartphone SOC-marknaden leder Qualcomm med en 30% andel.


Global Smart Phone AP / SOC Market Share (%) Prognos

Enligt Counterpoints prognos kommer Mediatek att rätta sig först med 37% av den globala smartphone AP / SOC-marknaden år 2021; Qualcomms marknadsandel är 31%, ranking andra; Apples marknadsandel är 16%, rankad tredje; Samsungs marknadsandel Ziguang Zhanruis marknadsandel är 6%, och den snabba tillväxten har gått in i topp fem. Hisilicons marknadsandel har fallit snabbt, faller ut ur de fem bästa.


Global 5G Smartphone AP / SOC Market Share (%) Prognos

Enligt Counterpoints prognos rankades Qualcomm först i den globala 5G-smartphone AP / SOC-marknaden 2021 med 30% andel. Apple följde noga med en marknadsandel på 29%, och MEDIATEKs marknadsandel var 28%, rankade tredje, Samsung Unigroups marknadsandel var oförändrad till 10%, rankade fjärde. Hisilicons marknadsandel krympte gradvis, men fortfarande i topp fem, ökade Ziguang Zhanruis marknadsandel gradvis, rankade sjätte.

Counterpoint förutsäger att med 2021, toppteknik inklusive 7nm, 6nm och 5nm kommer att stå för nästan hälften av smartphone-sändningar, främst för 5G smartphone-modeller. Eftersom avancerat hantverk (till exempel TSMC och Samsungs 11/12 / 14nm) kommer att tjäna den vanliga 4G LTE-chipsetet 2021.

Analytiker tror att MediATK är i en väl positionerad position med TSMC och dess rimligt prissatta 5G-produktportfölj och kan nästan fördubbla sin marknadsandel i 5G-smartphone SOC / AP-fältet. MediaTek och Qualcomm tillsammans står för nästan två tredjedelar av den 5g smartphone socmarken efterfrågan, men klyftan mellan de två har minskat.