Hem > Nyheter > EU startar utredning mot monopol mot Qualcomm över 5G-chips

EU startar utredning mot monopol mot Qualcomm över 5G-chips

Qualcomm sade på onsdagen att EU: s myndigheter inleder en utredning av företagets motstånd mot monopol.

Qualcomm sade i sin 10Q-lagstiftningsansökan till US Securities and Exchange Commission att EU-kommissionen undersöker företagets påstådda konkurrensbegränsande beteende i ett försök att ta reda på om företaget har använt det på RF-marknaden för chip. 5G basbandsprocessors marknadsposition. Den 3 december förra året fick företaget en begäran om information från Europeiska kommissionen. RF-halvledare används för att låta smartphones kommunicera med trådlösa nätverk.

Qualcomm sade i dokumentet att om företaget befinner sig ha varit intrång i överträdelser kan Europeiska kommissionen ålägga en böter motsvarande upp till 10% av de årliga intäkterna och kan begränsa sina affärsmetoder. Qualcomm sa att det var svårt att förutsäga resultaten av utredningen, men ansåg inte att dess affärsmetoder bryter mot EU: s konkurrensregler.

Efter att den amerikanska aktiemarknaden stängde på onsdag tillkännagav Qualcomm bättre resultat än förväntat första kvartalet för skatt 2020. Den finansiella rapporten visade att Qualcomms justerade resultat per aktie för det första skattekvartalet var 99 cent, högre än de 85 cent som tidigare förväntats av Wall Street-analytiker; intäkterna var 5,06 miljarder dollar, vilket också var högre än analytikerna förväntade sig 4,84 miljarder dollar.

Qualcomm-aktier föll 0,3% i torsdagens handel på den amerikanska aktiemarknaden, jämfört med Nasdaq Composite Index som steg med 0,7%.

Företaget har inte svarat på en begäran om kommentar till Europeiska kommissionens utredning.