Hem > Nyheter > Expandera produktionsplaner! Samsung Electronics överväger att öka investeringarna i Xi'an-anläggningen

Expandera produktionsplaner! Samsung Electronics överväger att öka investeringarna i Xi'an-anläggningen

Enligt BusinessKorea överväger Samsung Electronics att investera i sitt andra, andra halvledarprojektgjuteri i Xi'an, Shaanxi-provinsen.

Enligt källor inom värdepappers- och halvledarindustrin planerar Samsung Electronics att öka sina investeringar för minneskipkonstruktion till 6,5 miljarder dollar nästa år. Det förväntas att några av de ökade medlen kommer att användas i sin andra halvledarfabrik i Xi'an. Det rapporteras att Samsung Electronics kommer att tillkännage denna investeringsplan i slutet av detta år.

Det är underförstått att även om Samsung Electronics fulla kapacitet i Xi'ans första halvledarfabrik är fulladdad, kan den fortfarande inte möta efterfrågan på NAND-flashminnetillförsel. I augusti 2017 undertecknade företaget ett samförståndsavtal med Shaanxis provinsregering för att bygga en andra fabrik. .

Samtidigt tillkännagav Samsung Electronics planer på att investera 7 miljarder dollar under de tre åren fram till 2020.

För tillfället visar NAND flashmarknaden tecken på återhämtning, och Samsung Electronics är också motiverade. Nikkei News påpekade att Samsung Electronics kommer att introducera den mest avancerade utrustningen för NAND-flashminne som används i smartphones och andra fabriker i Xi'an. Det levereras främst till lokala smarttelefonfabriker som Huawei, och beställningsmängden utrustning anses vara i skalan på hundratals miljarder yen.

BusinessKorea anser att det finns hård konkurrens mellan Samsung Electronics, Toshiba, Western Digital, Micron, SK Hynix och Intel på NAND-flashmarknaden, även om Samsungs överviktiga investeringar och expansion inte kommer att ha stor inverkan på marknaden. Eftersom andra företag sänker produktionen kan Samsung Electronics också få större marknadsandelar.

Men rapporten påpekade också att kinesiska och kinesiska företag är de största kunderna av minneschips, därför är Samsung Electronics under press, eftersom inte bara för att slutföra investeringen före augusti nästa år, utan också för att fullt ut driva denna nya produktionslinje. Lee Se-chul, analytiker på Citigroup, sa: "Samsung Electronics förväntas utvidga sina investeringar för att bearbeta upp till 40 000 skivor per månad."

Det är värt att nämna att företagets nya produktionslinjeutrustning i Xi'an har installerats och tagits i drift. Det förväntas starta massproduktion i februari nästa år.