Hem > Nyheter > Avslutats? Koreas regering: Flytta Japan ur den "vita listan" så snart som nästa vecka

Avslutats? Koreas regering: Flytta Japan ur den "vita listan" så snart som nästa vecka

Enligt Yonhap News Agency sade den berörda personen i det korea ministeriet för industri, handel och resurser på presskonferensen att arbetet relaterat till revideringen av meddelandet "Import och export av viktiga varor" som tog bort Japans export "vitlista" har kommit in i den sista etappen, och regeringen tillkännagav officiellt nästa vecka. Ändring. Detta innebär också att den sydkoreanska regeringen kommer att flytta Japan ur sin "vita lista" så snart som nästa vecka.

Efter exportkontroll av halvledarmaterial som exporterades till Korea, den 28 augusti, tog Japan officiellt bort Sydkorea från sin ”vita lista”. På bara två veckor vidtog Sydkorea åtgärder för att protestera.

Det rapporteras att Sydkorea enligt ändringsförslaget har ändrat "klass A" i "vitlistan" -länderna till "A1" och "A2". ”A1” betyder att behandlingen av A-länder som åtnjuter den förenklade behandlingen av exportförfaranden förblir oförändrad. Klass A2 avser nedgången i behandlingen. Japan kommer att ingå i den nya kategorin A, som är det enda landet i de 28 högst rankade A-länderna som flyttades till kategori A.

Republiken Koreas industriministerium konstaterade att ändringsförslaget för att ta bort Japan från den "vita listan" syftar till att stärka exportförvaltningen, inte repressiva åtgärder.