Hem > Nyheter > Utländska medier: Huawei blir av med amerikanska chipberoende, hastigheten är fantastisk

Utländska medier: Huawei blir av med amerikanska chipberoende, hastigheten är fantastisk

Sedan USA listades i den så kallade "Entity List" av USA i maj i år, har Huawei's "Il-2 Rotten Aircraft" arbetat hårt för att bära tunga laster. Trots att flygkroppen slogs som en sil, skapade dessa ärr en möjlighet för Huawei att utveckla en "icke-amerikansk" leveranskedja. Det kan förutses att när "hålen" i detta flygplan har reparerats som tidigare, kommer de att vara mer oförstörbara.

Nyligen påpekade utländska medier att det kan vara för sent för amerikanska teknikföretag att hitta sätt att återuppta sin verksamhet med Huawei, eftersom Huawei tillverkar smartphones utan amerikanska chips.

Under en lång tid begränsade den amerikanska regeringen Huawis köp av relaterade amerikanska teknologier och produkter, vilket gjorde att vissa icke-amerikanska leverantörers produkter framgångsrikt kunde komma in i Huawies leveranskedja. Wall Street Journal listar några förändringar i utbudet av Huawis mobiltelefondelar före och efter förbudet. Se följande figur:


Det kan ses att från P10 Plus, P30 Pro och Mate 20 före förbudet till Mate 20X 5G, Y9 Prime och Mate 30 efter förbudet, inklusive krafthanteringschips, WiFi och Bluetooth-chips, ljudförstärkare, antennomkopplare, och effektförstärkare. Produktleverantörer inom företaget har förändrats. Huaweis smarttelefonrelaterade delar har inte längre en enda amerikansk leveranskälla, och Hisilicon provoserar också gradvis ett stort huvud.

Christopher Rolland, en halvledaranalytiker vid Susquehanna International Group, sa: "Huawei's Mate 30 high-end flaggskeppstelefon innehåller inte amerikanska delar, vilket är ett betydande uttalande." Under de senaste mötena berättade Huawei-chefer också honom att Huawei blir av med USA: s reservdelar. Men han blev fortfarande förvånad över att det hände så snabbt.

Som vi alla vet har Huawei-partner från USA efter förbudet sökt exporttillstånd. Vissa amerikanska chiptillverkare som Qorvo, Skyworks och Broadcom har varnat för att det amerikanska exportförbudet för Huawei kommer att påverka dess resultat. Trots att det amerikanska handelsdepartementet har tagit emot hundratals ansökningar om exporttillstånd har Huawei fortfarande inte undkommit exportkontrollen av den "fysiska listan".

Å andra sidan har Huawei grundare Ren Zhengfei upprepade gånger betonat att Huawei är mer villig att köpa delar från amerikanska företag. Men om den amerikanska regeringen beslutar att fortsätta på egen hand kan Huawei bara hitta alternativa leveranser utanför USA. Samtidigt kommer Huawei inte att ge upp självutvecklade alternativa delar. Nu börjar allt detta.