Hem > Nyheter > Foxconn planerar att utöka sin indiska fabrik, men Apple-utrustning står fortfarande inför utmaningar i Indien

Foxconn planerar att utöka sin indiska fabrik, men Apple-utrustning står fortfarande inför utmaningar i Indien

Foxconn tillkännagav nyligen planer på att utöka sin befintliga fabrik och öppna två nya monteringsanläggningar för att tillverka fler iPhone-produkter i Indien.

Enligt Bloomberg News tidigare är Trumps handelskrig med Kina inte så mycket för att uppmuntra amerikanska företag att producera i USA utan snarare att uppmuntra dem att hitta nästa marknad med billig arbetskraft.

I detta avseende sade Foxconn Indien marknadschef Josh Foulger: & quot; Lägg inte alla ägg i en korg, vi måste hitta ett livskraftigt och pålitligt alternativ. Dessa alternativa fabriker måste vara konkurrenskraftiga, precis som vi inte kan bygga en fabrik i Mexiko för att skapa en mobiltelefon. Detta var genomförbart för tio år sedan, men det fungerar inte idag. & Quot;

För att Foxconn ska inrätta fabriker i Indien och utvidga sin omfattning är den indiska regeringen det mest lyckliga. Den indiska regeringen antar en politik som liknar Kina för att göra det lättare för företag att inrätta filialer i landet. 2015 öppnade Foxconn sin första fabrik i Sri City, Indien. Det rapporterades tidigare att fabriken i Foxconn Indien kommer att producera avancerade iPhoner i Indien redan 2019. Detta kommer att vara första gången Foxconn monterar en iPhone för Apple i Indien.

Enligt de senaste nyheterna från industrikedjan har Foxconn officiellt lanserat sin iPhone-produktionslinje i Indien. För närvarande används det främst för att producera iPhone X, och produktionslinjens årliga produktionskapacitet är upp till 1 miljon enheter. Samtidigt utvidgar Foxconn också aktivt den indiska fabriken.

Detta innebär att det blir väldigt enkelt att producera en iPhone i Indien?

"Den indiska arbetargruppen saknar fortfarande högre kvalificerade arbetare som industridesigners, och det finns inte många indiska råvaruleverantörer som kan tillhandahålla viktiga komponenter som batterier, halvledare och processorer," säger Anshul Gupta, senior forskningsdirektör på Gartner Indien. Samtidigt, även om den indiska regeringen har tillhandahållit land, vatten och elförsörjning för Foxconn-anläggningen, står de områden där teknikföretag som Foxconn ligger fortfarande inför allvarliga vattenbrist.

Enligt rapporter förbereder Apple förutom att producera fler iPhones i Indien också att sälja online i Indien. Det finns dock nyheter om att Apples plan att öppna en butik i Indien kommer att ta ”en tid att implementera”.