Hem > Nyheter > Fuji Electric: Kommer att massproducera 300 mm skivor med halvledare till kraft fram till 2021

Fuji Electric: Kommer att massproducera 300 mm skivor med halvledare till kraft fram till 2021

Enligt LIMO-webbplatsen nämnde Fuji Electric nyligen massproduktionen av kraft halvledar 300 mm skivor för första gången under andra kvartalet av årsredovisningen.

Talesmannen sa att som svar på den storskaliga efterfrågan på bilar och industrin främjar Fuji Electric aktivt forskning och utveckling, "men med tanke på behovet av att övervinna stora prestationsskillnader, måste tekniskt vänta ytterligare 2 till 3 år", vilket antyder att volymen uppnås runt 2021. Produktion.

Tidigare har Infineon uppnått massproduktion av halvledarskivor på 300 mm vid Dresden-anläggningen och investerat 1,6 miljarder euro för att bygga en anläggning i Villach, Österrike, med massproduktion planerad att börja 2021. Dessutom är Bosch, ON Semiconductor också aktivt som utför massproduktion av 300 mm kraft halvledarskivor. Japans Fuji Electric, Mitsubishi Electric, Toshiba, Nuts och andra företag har inte flyttat.

Det rapporteras att på grund av påverkan av växelkursen och nedgången i efterfrågan förväntas försäljningen av Fuji Electrics elektroniska utrustningsverksamhet under 19 år minska från 150,3 miljarder yen till 136 miljarder yen, och den årliga vinsten förväntas falla från 17,5 miljarder yen till 11,6 miljarder yen.