Hem > Nyheter > Globalwafers och GlobalFoundries tecknar ett samarbetsavtal på 800 miljoner dollar

Globalwafers och GlobalFoundries tecknar ett samarbetsavtal på 800 miljoner dollar

Den 8 juni meddelade Silicon Wafer Globes Globeswafers att det har tecknat ett samarbetsavtal med 800 miljoner dollar med halvledarproducenten GlobalFoundries, vilket kommer att öka produktionen av 12-tums SOI (kisel-on-isolator) och utöka Globalwafers produktion i St. Missouri . Den 8-tums Soi Wafer-kapaciteten hos Peters befintliga fab.


Enligt rapporter kommer de 12-tums Soi-skivorna som produceras av globalwaferna i Missouri-anläggningen att användas i GlobalFoundries mest avancerade fab 8 fab på Malta, New York, och de 8-tums Soi-skivorna som tillverkas i Missouri-anläggningen kommer också att användas i globalfundries. Dess Fab 9 Wafer Fab i Vermont möter den snabbt ökande efterfrågan på globalfoundries avancerade RF-teknik i applikationer som 5G-smarta telefoner, trådlös kommunikation, bilradar och flygteknik.

Globalwaferna påpekade att det totala beloppet för detta långsiktiga samarbetsavtal de närmaste åren förväntas vara nästan 210 miljoner US-dollar för att utöka Globalwafers missouri Fab-kapacitet. Produktionstestlinjen för 12-tums Soi-skivor förväntas vara klar under fjärde kvartalet i år.

Det rapporteras att för att tillgodose kunder och den kontinuerliga tillväxten av den globala kravet på datorns chip investerar globalfoundries oss 1,4 miljarder dollar för att utöka produktionskapaciteten 2021, så mer uppströms wafermaterial behövs för att stödja tillväxten.

Globalwafers är en av de stora 8-tums Soi-skivproducenterna, liksom en befintlig och långsiktig leverantör av GlobalFoundries 8-tums Soi Wafers. I februari 2020 tillkännagav globalfoundries och globalwaferna sin avsikt att samarbeta nära och avsevärt utöka GlicesaFers befintliga 12-tums soi-skivproduktionskapacitet. Avtalet tillkännagav att denna tid också symboliserar att deras samarbete har tagit ett viktigt framsteg. .

GlobalFoundries VD Tom Caulfield sa att globalfoundries leder och accelererar den amerikanska halvledarindustrin och ökar produktionskapaciteten för att möta den globala chipbehovet. Xu Xiulan, ordförande och koncernchef för Globalwafers, uttryckte förväntan om att globalwafers "12-tums Soi Wafer Production Test Line kan gå in i provproduktionen i år och påskynda samarbetet mellan Globalwafers och GlobalFoundries.