Hem > Nyheter > Huawei stämmer USA: s FCC: företagets märkning av "hotande nationell säkerhet" är författningsstridig

Huawei stämmer USA: s FCC: företagets märkning av "hotande nationell säkerhet" är författningsstridig

Enligt rapporter från Bloomberg och Dow Jones Financial News den 9 februari uppgav Huawei att Trump-administrationens beslut att beteckna det som en "hotande nationell säkerhet" förra året var författningsstridig och skadade den amerikanska industrin.

Den 8 februari, amerikansk östtid, väckte Huawei en rättegång över Federal Communications Commission (FCC) som listade Huawei som ett nationellt säkerhetshot. I en rättegång som inlämnats till New Orleans Court of Appeals for the Fifth Circuit, uppgav Huawei att FCC: s uttalande den 11 december förra året var godtyckligt och godtyckligt, överskred dess behörighetsområde och bryter mot den federala beslutsprocessen och kräver en granskning av FCC i december förra året. Den amerikanska regeringens beslut och slutgiltiga beslut. I beslutet fastställdes att Huawei utgör ett nationellt säkerhetshot för USA och hindrade amerikanska teleoperatörer från att använda miljarder dollar i pengar för att köpa Huawei-tillverkad telekomutrustning.

Huawei hävdade också att FCC saknade "väsentliga bevis" och misslyckades med att ge företaget en chans att försvara innan reglerna slutfördes.

Detta är Huaweis senaste utmaning för de många åtgärder som USA har vidtagit under de senaste åren. "Denna order kan påverka de ekonomiska intressena för hela telekommunikationsindustrin, inklusive tillverkare, slutanvändare och tjänsteleverantörer inom en rad branscher som Internet, mobiltelefoner och fasta telefoner och liknande telekommunikationsapplikationer." Huawei påpekade i åtalet.

Det är värt att notera att Ren Zhengfei några timmar innan Huawei väckte talan i en intervju: ”Handel gynnar båda parter, inte vilket parti som gynnas ensidigt ... Jag tror att den nya amerikanska regeringen också kommer att väga detta intresse. Tänk på vilken typ av policy som ska användas. Vi förväntar oss fortfarande att kunna köpa stora mängder amerikanska apparater, delar, maskiner och utrustning, och amerikanska företag kan också utvecklas tillsammans med den kinesiska ekonomin. ”Han sa också att Biden är välkommen att ringa honom för kommunikation.

Hittills har Biden-administrationen inte klart uttalat sin ståndpunkt om Huawei. Vid förhandlingen förra månaden lovade Gina Raimondo, handelssekreterare som nominerats av president Biden, att skydda USA från kinesiska teknologiska hot, men hon vägrade att lova att behålla handelsministeriets utpressning mot Huawei i framtiden. Lista.