Hem > Nyheter > År 2020 har världens topp tio halvledarleverantörer, NVIDIA och MediATEK den högsta tillväxten

År 2020 har världens topp tio halvledarleverantörer, NVIDIA och MediATEK den högsta tillväxten

Den senaste rapporten som släpptes av marknadsundersökningsorganisationen Gartner visar att den totala globala halvledarmarknadsintäkterna 2020 är 466,2 miljarder dollar, en ökning med 10,4% över 2019.

Intel är fortsatt fast i världens största halvledarleverantör, följt av Samsung Electronics, SK Hynix och Micron. Bland dem ökade Intels halvledarföretag med 7,4% jämfört med 2019, främst på grund av tillväxten av sin Core Client och Server CPU-verksamhet.

Sammantaget har NVIDIA och MediATEK de högsta intäktsutvecklingsräntorna, 45,2% respektive 38,1%. NVIDIAs tillväxt drivs huvudsakligen av spelrelaterade affärs- och datacenter. MediaTek uppnådde fortfarande en betydande intäktstillväxt även efter att ha förlorat Huaweis verksamhet.


Dessutom står minnet för 26,7% av den totala halvledarförsäljningen år 2020, vilket är den näst bästa produktkategorin, med omsättningstillväxt på 13,5%.

Gartner Research Vice President Andrew Norwood (Andrew Norwood) sa: "Minnet kommer att dra nytta av den viktigaste trenden på 2020-arbetande och lärande hemifrån. Denna skift är att köra leverantörer för att möta efterfrågan på online-arbete och underhållning och surge i PC och mobil enheter. Efterfrågan, öka serverns konstruktion. "

Specifikt utförde NAND-blixten bäst på grund av brist under första halvåret, med försäljning som ökar med 25,2%. Andrew Norwood sade: "Vid 2021 kommer det att bli brist på NAND Flash Memory och DRAM, som kommer att driva upp priser i år, men försäljningsintäkterna kommer fortfarande att sväva med cirka 25%. Samsung, som fokuserar på lagringshalvledare, kommer därför sannolikt att vara 2021. Ta tillbaka den övre platsen på halvledarmarknaden från Intel. "