Hem > Nyheter > För att säkerställa tillväxt bad Apple USA att avbryta tulltaxan för produkter som Apple Watch.

För att säkerställa tillväxt bad Apple USA att avbryta tulltaxan för produkter som Apple Watch.

Enligt Reuters visar dokument från det amerikanska handelsrepresentationskontoret att Apple har lämnat in en begäran till Trump-administrationen att undanta tullar på kinesiska tillverkade Apple Watch, iPhone-komponenter och andra konsumentelektronikprodukter.

Det är underförstått att filen som lämnats in av Apple innehåller totalt 11 produkter, inklusive HomePod-högtalare, iMac, delar för reparation av iPhone, AirPods och så vidare.

Apple påpekade i dokumentet att alla dessa produkter tillhör konsumentelektronikprodukter och har ingen korrelation med China Manufacturing 2025 eller andra industriella projekt. Därför bör den 15% -tariff som infördes på ansökan från och med 1 september sänkas.

Detta är inte det första företaget som lämnar ett sådant uttalande. Tidigare hade tillverkaren av smartenheter FitBit sagt att de allra flesta bärbara enheter runt om i världen tillverkades i Kina. "Även om Sydkorea och Taiwan har förmågan att producera dessa produkter, används de i princip för att producera eller vara associerade med FitBit-konkurrenter, och vi kan inte använda dem."

Betydelsen av den bärbara enheten och tillbehörsföretaget för Apple är självklart. Den senaste ekonomiska rapporten visar att produkter inklusive Apple Watch, AirPods och HomePod har svarat för 9,4% av Apples intäkter, en ökning med 41% jämfört med förra året och har blivit Apples främsta tillväxtdrivare i framtiden.