Hem > Nyheter > Intels officiella tillkännagivande: massproduktion av 7nm processor under andra halvåret 2021

Intels officiella tillkännagivande: massproduktion av 7nm processor under andra halvåret 2021

Enligt utländska medierapporter sade Intel CFO George Davis i en intervju nyligen att Intel kommer att påbörja full produktion och marknadsföring av 7nm produkter under andra hälften av 2021.

Det har rapporterats att Intel har tillverkat 14nm-processen under många år i produktionen av chipteknologi, och 10nm-processen är också i stadiet av kapacitetsklättring, och den har skjutits upp i tre år.

I en intervju svarade Intel CFO George Davis på företagets vision om en relativt konservativ bruttomarginal i sin 2023 resultatguide. "Förlängningen på 10 nm innebär att vi måste genomgå en lång tids kostnadsnackdel." Davis tror att Intels intäkter och vinster börjar växa betydligt efter 2023.

På frågan om AMD: s konkurrens på servermarknaden medger Davis dessutom att konkurrensen kommer att intensifieras under de kommande 18-24 månaderna.

Tidigare sade Intel att 7nm-processen jämfört med 10nm, transistortätheten fördubblades, medan prestandan per watt kan ökas med 20%, kommer designsvårigheten också att reduceras. 7nm-processen kommer att vara den första som används på Xe ensam, inte processorfamiljen. För närvarande har Intel börjat beställa den utrustning och material som behövs för 7nm-processen.