Hem > Nyheter > Japan skärper sin export till Sydkorea, men lossar bojorna på Huawei

Japan skärper sin export till Sydkorea, men lossar bojorna på Huawei

I Japan, som har blockerats av Förenta staterna och blockerat Huawei, kommer Japans två stora telekommunikationsföretag att återuppta sälja Huawei-produkter i samband med ökade handelstvister mellan Japan och Sydkorea.

De koreanska medierna & quot; ZDNetKorea & quot; rapporterade att Japan har skärpt sina exportbegränsningar till Sydkorea, men gradvis har lossat sina kinesiska företag. Japanska telekommunikationsföretag KDDI och Softbank kommer att återuppta sälja Huawei-smartphones.

KDDI planerar att återuppta försäljningen av Huawei P30Lite den 8: e. Softbanks verkställande direktör, Miyauchi Hiroshi, sa också vid en ny presskonferens att Huawei-smarttelefonen P30Lite kommer att säljas vidare.

Faktum är att KDDI och Softbank hade planerat att släppa P30Lite-serien av mobiltelefoner i maj. På grund av att USA begränsar transaktioner till Huawei är dagen dock en amerikansk allians och kan bara skjuta upp noteringsplanen. KDDI förklarade att Huawei har beslutat att starta om P30Lite-listan för att förbättra produktsäkerheten och se till att den stöds av Googles programvara.

Japanska företag har gradvis lindrat blockaden av kinesiska företag. Efter Japans lansering av Huawies varor i juni, sålde Japans förbetalda korttelekommunikationsföretag IIJ också Huawei's varor förra månaden, inklusive nya maskiner som P30, P30Lite och surfplatta Lite8.

& Quot; ZDNetKorea & quot; påpekade att P30Lite-serien som återförsäljs av Japan tillhör Huawies senaste flaggskeppsmaskin, vilket också innebär att kinesisk-amerikanska handelstvister inte har skakat Huawis ställning på den japanska marknaden.

Vissa telekomoperatörer har dock fortfarande inga tecken på att sälja Huawei. Ett annat stort telekommunikationsföretag, NTT DoCoMo, har inte publicerat några nyheter om återförsäljning av Huawei. Huawei är fortfarande i tillstånd avhängig.