Hem > Nyheter > Japanska medier: Resana Naka Factory kommer att återuppta arbetet före 19 april

Japanska medier: Resana Naka Factory kommer att återuppta arbetet före 19 april

Japans "Asahi Shimbun" rapporterade på fredag ​​(9: e) som enligt källor, Naka Factory (i Ibaraki Prefecture, Japan), som är den ledande tillverkaren av japanska bil Mcus, stängdes på grund av en brand. Produktionen startas om före juni, men sändningarna kommer inte att återgå till förkatastrofnivåerna till slutet av juni.

Källan påpekade att Renesas Electronics sätter tusentals arbetskraft i återuppbyggnaden av Naka-fabriken varje dag, och renrummets rekonstruktion, som är nyckeln till återupptagandet av arbetet, beräknas vara färdigställd i veckan. Nya halvledarproduktionsmaskiner förväntas också röra sig in i fabriken inom en snar framtid, och sändningen av vissa maskiner måste vänta till slutet av maj.

Å andra sidan bestämde Renesas att använda sin egen Saijo-fabrik (Ehime Prefecture, Japan) för att lindra effekterna på biltillverkare och överlåta en storskalig waferfoundry i Taiwan för att utföra alternativ produktion.

Epidemin har oväntat aktiverat "hemekonomin" och efterfrågan på datorer och hushållsapparater har stigit, vilket orsakar en global brist på halvledare.

Försöksberäkningar påpekade att den japanska bilindustrin under påverkan av elden vid Naka Factory, kommer att minska produktionen med det största beloppet till 2,4 miljoner fordon.