Hem > Nyheter > Koreanska medier: Samsung och SK Hynix vägrade att delta i det koreanska PIM-chipprojektet

Koreanska medier: Samsung och SK Hynix vägrade att delta i det koreanska PIM-chipprojektet

Samsung Electronics and SK Hynix vägrade att delta i den preliminära granskningen av den sydkoreanska regeringens utveckling av Next-Generation Memory Processing (PIM) -projektet.


Koreanska Media Thelec rapporterade att ministeriet för vetenskap och IKT och handelsdepartementet, industri och energi valde PIM AI halvledare som ett nationellt projekt och Korea Institute of Information and Communication Technology Planning och utvärdering (IITP) planerar att utföra projektet Från juni till juli. Preliminär recension. Om projektet passerar översynen kommer den att lanseras före årets slut och kommer att få 992,4 miljarder vann i finansiering mellan 2022 och 2028.

En IITP-tjänsteman med kunskap om projektet sade att de förväntade sig att projektet var svårt att avancera eftersom de stora lagringsbolagen Samsung Electronics och SK Hynix vägrade att direkt delta i projektet och deltog endast som ledamöter i styrkommittén.

En annan person som är bekant med frågan sade att de två företagen har liten motivation att delta i projektet eftersom de också har möjlighet att utveckla sådana lagringshalvledare.

Dessutom tillade personer som är bekanta med frågan att de två företagen inte vill att regeringen ska ingripa i utvecklingen av sådana chips. Jämfört med miljarder dollar som investerats i forskning och utveckling av Samsung och SK Hynix är budgeten för projektet också liten.

Det rapporteras att PIM kombinerar AI-processor och minne. Detta skiljer sig från den traditionella von Neumann-strukturen, där CPU och minnesutbytesdata med varandra. Eftersom minnet kommer att behandla data i sig kommer detta att spara kraftigt strömförbrukning och förkorta bearbetningstiden.