Hem > Nyheter > LG flyttade till Vietnam för att sänka kostnaderna och Asiana finansiella investeringar justerades för tredje kvartalet

LG flyttade till Vietnam för att sänka kostnaderna och Asiana finansiella investeringar justerades för tredje kvartalet

LG Electronics smarttelefonverksamhet led förlust under 17: e kvartalet. Efter att produktionsbasen överfördes till Vietnam för att sänka kostnaderna påpekade Hana Financial Investment att LG Electronics har lyckats förbättra kostnadseffektiviteten, och intäkterna från mobiltelefonsektorn förväntas förbättras under det tredje kvartalet.

Enligt den koreanska finansiella media "Asian Economy" -rapporten förutspådde Hana Financial Investment den 24: e att LG Electronics intäkter under det tredje kvartalet var 1,5 biljoner 9 miljarder vann, med en vinst på 649,4 miljarder vann. Jämfört med tidigare uppskattningar ökas intäkterna och resultatet med 1% respektive 10%. Hana Financial Investment sa att underskottsstatusen för MC Business Division (inklusive LG-mobiltelefonverksamheten) var bättre än ursprungligen uppskattat, så det uppskattade värdet justerades.

Jin Luhao, forskare på Hana Financial Investment, förklarade att eftersom LG Electronics spenderade mer marknadsföringskostnader och omlokaliseringskostnader under andra kvartalet kommer dessa investeringar att börja bära frukt.

Under det andra kvartalet överförde LG Electronics Pyeongtaek-anläggningen i Gyeonggi-do, Sydkorea till Haiphong City, Vietnam. På grund av den snabba ökningen av kinesiska företag och nedgången på den globala smarttelefonmarknaden började MC-affärsenheten med ansvar för mobiltelefonbranschen förlora pengar under andra kvartalet 2015 och LG Electronics var tvungna att sänka kostnaderna.

LG Electronics-relaterade personer sa vid den tiden att kinesiska smartphoneföretag har börjat äta på flaggskeppsmarknaden och det har blivit viktigare att sänka produktionskostnaderna. Detta är också det främsta skälet för LG Electronics att anpassa sin produktionsbas.

På grund av de låga arbetskraftskostnaderna i Vietnam kan företag effektivt sänka kostnaderna. Enligt data som släppts av Vietnam-lönekommissionen var den lägsta månadslönen 2019 4,18 miljoner rupiah (cirka 206 000 vann). Inte bara det, den vietnamesiska regeringen har också gett många förmånsbehandlingar för att locka investeringar från olika länder.

LG Electronics producerar inte bara mobiltelefoner i Haiphong, utan har också fabriker som tv-apparater och hushållsapparater. Man tror allmänt att LG: s produktionsbas kommer att ha en enorm multiplikatoreffekt. För närvarande har LG: s mobiltelefonflyttningsarbete slutat och Haiphong-fabriken kommer att producera den nya 5G-skärmen mobiltelefon V50SThinQ.