Hem > Nyheter > Linux Kernel 5.4.1 släpps, redo för storskalig distribution

Linux Kernel 5.4.1 släpps, redo för storskalig distribution

Greg Kroah-Hartman, en välkänd Linux-kärnutvecklare, meddelade idag att den första utgåvan av Linux 5.4-serien (5.4.1) officiellt har lanserat en stabil version och är redo för storskalig distribution. Den 24 november meddelade Linus Torvalds att användare kommer att kunna installera den senaste och säkraste Linux 5.4-kärnseriesgrenen på sina favoritdistros, och introducerade efterlängtat stöd för Microsoft exFAT-filsystem, en säkerhetskopia Förväntat ny "lock-in" -säkerhet funktioner och många hårdvaruförbättringar.Samtidigt ger Linux Kernel 5.4 förbättringar av minnehantering för Android-applikationer. Detta är en ny högpresterande virtio-drivrutin som kallas virtio-fs, som kan användas för att dela filer mellan värden och gästerna.

Det finns också dm-klon (för kloning av blockenheter i realtid), fs-verity-säkerhetsfunktioner (upptäcker manipulering av filer) och många förbättringar av AMDGPU och APU.

För närvarande är Linux 5.4-kärnserien redo för storskalig distribution och den första stabila versionen (5.4.1) är tillgänglig för nedladdning på den officiella webbplatsen för Kernel.org.

Detta innebär att GNU / Linux OS-leverantörer kan börja paketera Linux 5.4-kärnor i sina senaste Linux-distributioner och pressa dem in i arkivet för slutanvändare.

Det bör noteras att Linux Kernel 5.4.1 är en underhållsuppdatering som ändrar totalt 69 filer, inklusive 1090 infogningar och 472 borttagningar. Du kan gå till Github för att bläddra i koden till Linux Kernel 5.4.1.

Det rekommenderas att användare uppdaterar till den senaste stabila versionen så snart som möjligt. Erfaren Linux-användare kan omedelbart ladda ner den från Kernel.org och sammanställa den i sin favorit GNU / Linux-distribution.