Hem > Nyheter > MediaTek går med Sony för att integrera 360 på plats ljudteknologi för att introducera chips

MediaTek går med Sony för att integrera 360 på plats ljudteknologi för att introducera chips

MediaTek meddelade den 29: e att integrera Sonys innovativa 360 Reality Audio-teknik i portföljen för ljudchips. MediaTek-ljudchipsuppsättningar ger högkvalitativ högupplöst ljud för ljudstänger, smarta högtalare och annan ansluten ljudutrustning. MediaTek påpekade att genom att integrera Sony 360 ljudteknologi på plats kommer företagets chipset att skapa en högre ljudkvalitet och mer uppslukande ljudkvalitetsupplevelse för konsumenterna.

Yan Renjie, senior vice president för MediaTek och chef för affärsgruppen för smart enheter, sa att MediaTek har fortsatt att introducera ljudlösningar för den senaste tekniken för ljudbehandling under de senaste 20 åren. Genom att integrera Sonys 360 ljudteknik på plats kommer den att göra tillverkare av enheter till globala konsumenter. Ta med en konsertliknande ljudupplevelse på plats.

Sonys 360 ljud på plats är baserat på objektbaserad rumslig ljudteknologi för att skapa en ny uppslukande musikupplevelse, som artister och musikskapare kan använda Sonys 360 ljudteknologi på plats genom att använda ljudkällor med positionsinformation inklusive avstånd och vinkelkarta för att skapa ett tredimensionellt ljudfält. Enheter som stöder 360 lokalt ljud kommer att återge de förväntade ljudeffekterna av musikskaparen, vilket gör att publiken verkar vara nedsänkt i ljud från alla håll.

Yoshinori Matsumoto, direktör och vice ordförande för Sony Home Entertainment and Audio Products, sa att vår 360 ljudteknik på plats gör det möjligt för konsumenter att uppleva verkligt uppslukande ljud och njuta av sin favoritmusik. Det är en stor ära att samarbeta med MediaTek och andra ledande teknologileverantörer för att få 360 ljud på plats till en ny generation ljudutrustning.

MediaTek erbjuder chipstöd för ett brett utbud av ljudstänger, smarta högtalare och andra anslutna ljudenheter. Som världens nummer 1-chiptillverkare för röstassistent-enheter är MediaTek-produkter designade för högpresterande ljudprodukter, inklusive marknadsledande ljudramar och bearbetningsteknologier som stöder avancerat ljud: fördjupande ljud, längre röst standbytid och låg effektteknik för musikuppspelningstid. MediaTek-lösningar stöder också röstassistentteknologi, inklusive taligenkänning på långa avstånd och relaterade ljudteknologier, som t.ex. flera rumsmusiksystem.