Hem > Nyheter > MediaTeks Q3-operation är upp till standard och 5G-chips läggs till TSMC.

MediaTeks Q3-operation är upp till standard och 5G-chips läggs till TSMC.

MediaTek kom in i högsäsongen under det tredje kvartalet och 4G mobiltelefonchips kom in i Samsung-leveranskedjan. Branschen är optimistisk att driftsmålen för tredje kvartalet kan uppnås. MediaTek påskyndade massproduktionen av en-chip (SoC) 5G-system, vilket har ökat mängden 7-nanometer investeringar i TSMC. Det förväntas levereras till OPPO, Vivo och andra fastlandsfabriker på fastlandet under det första kvartalet 2020. Verksamheten 2020 kommer att bli betydligt bättre än 2019.

Nyligen har leveranskedjan spridit sig. MediaTek ropade att överföringsmålet för 5G-chips kommer att träffa 60 miljoner enheter nästa år. Omvärlden fortsätter att uppmärksamma MediaTeks beställningar på 5G-chips från fastlands Kinas mobiltelefonmärkes kunder. MediaTek kommer inte att kommentera ovannämnda 5G-chiptransporteringsmål för nästa år. Enligt marknaden kan det genomsnittliga försäljningsenhetspriset (ASP) för MediaTeks 5G-chip sjunka till en hög nivå på cirka 50 USD, vilket uppenbarligen är bättre än 4G-chips på 10 till 12 dollar.

MediaTek implementerade aktivt 5G-marknaden. Förutom att samarbeta med China Mobile för att bygga ett ekosystem för mobiltelefoner och telekomoperationer meddelade det också att det har slutfört den första globala 5G-oberoende nätverksanslutningen (SA) med den amerikanska telekomoperatören T-Mobile. Världens första 5G single-chip (SoC) provleveranssystem med TSMC: s 7-nanometerprocess förväntas massproduceras i mars nästa år. Den andra 5G SoC kommer att ses under första halvåret nästa år, främst inriktad på mellan 5G-mobiltelefoner.

Cai Lixing nämnde att företaget kommer att lansera lämpliga 5G-produkter för high-end, mainstream, entry och andra marknadssektorer. Det är optimistiskt att fastlandsmarknaden för 5G mobiltelefoner kommer att nå cirka 100 miljoner enheter och 140 miljoner enheter världen över nästa år, vilket förväntas vara i drift.

Under andra halvåret fortsatte MediaTeks verksamhet att skicka goda nyheter. Bland dem fanns det nyheter om att P22-chip framgångsrikt gick in i Samsungs kommande A-serie mobiltelefonförsörjningskedja. Lido fick MediaTeks aktiekurs att stiga och det totala marknadsvärdet översteg 600 miljarder yuan. Marknadsvärdet är 5 tidigare.