Hem > Nyheter > Priset på minneskontrakten återhämtade sig, ADATA: s augusti-utveckling fortsatte att återhämta sig

Priset på minneskontrakten återhämtade sig, ADATA: s augusti-utveckling fortsatte att återhämta sig

Fördelarna med DRAM och NAND Flash kontrakterade sig att återhämta sig i slutet av juli respektive i slutet av augusti. ADATA-funktionen för minnesmodulfabriken fortsatte att värmas upp. De konsoliderade intäkterna i augusti ökade med 14,04% från juli till 2,352 miljarder Taiwan dollar (samma enhet). Men det föll fortfarande med 30,44% jämfört med samma period förra året. ADATA sade att även om spotpriset för DRAM har fallit tillbaka nyligen, förväntas det ha en begränsad nedgång. Tidpunkten för det lägsta priset på DRAM och NAND Flash i år har gått.

ADATA anser att med de olösta internationella handelstvisterna, efterfrågan på traditionella nya produkter på marknaden och efterfrågan på 5G-applikationer i datacenterlayouten, som förväntat, kommer företaget inte bara att öka resultatet för tredje kvartalet månad för månad, men har också en chans att växa i den övergripande operationen. Vi hälsar minnespåfyllningen under det fjärde kvartalet.

ADATA påpekade att på grund av den långa priskorrigeringsperioden för NAND Flash, priset på denna våg återhämtade sig i slutet av tiden jämfört med DRAM, och reboundfrekvensen är också uppenbar än DRAM, så kundens påfyllningssituation är positiv.

När det gäller produktpriserna, intäkter från NAND Flash-produkter inklusive SSD: er, minneskort och flash-enheter i augusti, blev det en gång i år, och SSD-produktintäkterna steg till 737 miljoner, ännu mer i december 2016. Sedan den nya höjden har den stått för 31,35% av de totala intäkterna. Sammantaget stod ADATA: s DRAM-produkter för 41,73% av de totala intäkterna i augusti, och icke-DRAM-produkter stod för 58,27% av de totala intäkterna.

Ackumulerade ADATA-konsoliderade intäkter för de första åtta månaderna i år var 16.393 miljarder yuan, en årlig minskning med 25,49%. Intäkterna för DRAM-produkter är 47,93% och andelen icke-DRAM-produkter är 52,07%.