Hem > Nyheter > Microns VD: Kinas marknad har stått för en tredjedel av världens halvledarförsäljning förra året

Microns VD: Kinas marknad har stått för en tredjedel av världens halvledarförsäljning förra året

Den 3 september öppnade den 2: a globala IC Entrepreneur Conference och den 17: e China International Semiconductor Expo stort. Sanjay Mehrotra, den roterande ordföranden för American Semiconductor Industry Association och president och CEO för Micron Technology, sade i sitt öppningstal att de senaste 20 åren I världen har den globala halvledarförsäljningsverksamheten vuxit med en sammansatt årlig tillväxttakt på nästan 7%.

Sanjay påpekade att med de kontinuerliga genombrotten inom datateknik inom områdena smartphones, datorer och cloud computing-applikationer, är hur människor använder information i produktion och liv djupt optimerad. Särskilt inom hälso- och sjukvård, transportteknik och datatillgång spelar halvledarteknologi ett oumbärligt värde och har en växande andel i branschkedjan och blir en av de ledande sektorerna i världsekonomin.

Sanjay sade att tack vare avancerad datorprestanda, snabbare anslutningshastigheter och realtidsdataanalys som krävs för nya applikationer är de långsiktiga utsikterna för den globala halvledarindustrin ljusa och industrin kommer att fortsätta att expandera. Under de senaste 20 åren har den globala halvledarförsäljningsverksamheten ökat med en sammansatt årlig tillväxttakt på nästan 7% och nådde 469 miljarder dollar förra året. Kina är nu en enorm halvledarmarknad som står för en tredjedel av halvledarförsäljningen under 2018.