Hem > Nyheter > Kraftfullare! Amazon designer andra generationens processor för datacenter

Kraftfullare! Amazon designer andra generationens processor för datacenter

Enligt Reuters sa två personer som är bekanta med saken att Amazons cloud computing-avdelning har utformat ett kraftfullare andra generationens datacenterprocessorchip, som visar att företaget kommer att fortsätta spendera mycket på FoU och anpassade chips för att svara på snabba Växande molnkarriärutveckling.

Personer som känner till saken sa att det nyutvecklade Amazon Web Services-chipet använder Softbank Groups Arm Holdings-teknik, som kommer att vara minst 20% snabbare än det första armbaserade chipet, Graviton. Om chipet framgångsrikt utvecklas kommer det att kunna minska beroendet av Intel-serverchips.

De två personer som känner till saken sa också att även om de nya chips inte är lika kraftfulla som Intels "Cascade Lake" eller AMD: s "romerska" chips, är de billigare och förbrukar mindre kraft än Intels high-end chips. Intels kraftfulla chips kostar tusentals dollar, medan armbaserade serverchips kostar mindre än 1 000 dollar. Och armchips värderar "total ägandekostnad", det vill säga hastighet, spånstorlek, energiförbrukning och kylkostnader. I detta avseende hoppas armbaserade chipprodukter på en dags konkurrenter från Intel.

Det rapporteras att Amazons första Graviton-chip använder Arms äldre Cortex A72-teknik och har 16 kärnor; det kommande nya chipet kommer sannolikt att använda Arm's Neoverse N1-teknik och förväntas ha minst 32 kärnor.

En person som känner till saken sa också att det nya chipet också kommer att använda en teknik som kallas "tyger" som gör det möjligt att ansluta till andra chips för att påskynda uppgifter som bildigenkänning.