Hem > Nyheter > NXP utser Dr. Li Tingwei till ordförande för Stora Kina

NXP utser Dr. Li Tingwei till ordförande för Stora Kina

NXP Semiconductors N.V. (NASDAQ: NXPI) meddelade idag utnämningen av Dr. Li Tingwei till ordförande för NXP Greater China.

Dr Li Tingwei kommer att ansvara för alla aspekter av NXP Kina och relaterade yttre frågor i Stora Kina. På uppdrag av NXP kommer han aktivt att engagera sig med myndigheter för att främja nyckelarbete och kommer att arbeta med lokala ledningsgrupper för att ytterligare fördjupa och utöka NXP-ekosystem i Stora Kina.

Dr. Li Tingwei har omfattande branscherfarenhet och har haft ledande befattningar i ett antal högteknologiska företag inklusive Gore, Broadcom, Marvell och Qualcomm och har uppnått stora resultat under sin tid. För närvarande är han också styrelseledamot i Shanghai Silicon Industry Group Co., Ltd. (NSIG). Dr. Li Tingwei har en doktorsexamen i experimentell fysik från Leiden University i Nederländerna. I framtiden kommer han att vara baserad i Shanghai.

När det gäller Dr. Li Tingwies utnämning sa Steve Owen, NXP: s verkställande direktör för global försäljning och marknadsföring: "Vi välkomnar ledare med djup erfarenhet som Dr. Li att gå med i NXP-teamet. En djup förståelse för affärs- och industrimiljön kommer att spela en viktig roll för att upprätthålla vår starka utvecklingsmoment i Kina. Jag tror att med den ytterligare förstärkningen av ledningsteamet och den totala styrkan i Kina kommer NXP att vara i en tid av autonom körning och artificiell intelligens. IoT Skapa mer värde för branschen. "

Dr. Li Tingwei uttryckte sin stora förväntan på att starta en ny resa på NXP och sa: "NXP är ett väl respekterat företag i branschen. Det har inte bara världsledande teknik, utan har också uppnått anmärkningsvärda framsteg i Kina under åren. Jag ser fram emot att samarbeta med NXP: s ledningsteam i Greater China för att arbeta med ekologiska partners för att stimulera större marknadspotential och fortsätta att uppfylla NXP: s långsiktiga åtagande gentemot den kinesiska marknaden. "