Hem > Nyheter > NXP lanserar nytt fordons-UWB-chip för mer exakt, säker, realtidspositionering

NXP lanserar nytt fordons-UWB-chip för mer exakt, säker, realtidspositionering

NXP meddelade idag att de utökar sin UWB-portfölj för att införa ett nytt UWB-chip för fordon. NXP: s UWB-teknik ger exakta, säkra lokalfunktioner i realtid som är oöverträffade av andra trådlösa tekniker som Wi-Fi, Bluetooth och GPS. Tekniken är utformad för att ge utrymmesmedvetna funktioner till UWB-utrustade bilar, mobiltelefoner och andra smarta enheter, vilket gör att bilen kan identifiera användarens plats, vilket gör smarttelefonen lika enkel som den mest avancerade fjärrkontrollnyckeln för första gången. Användaren kan öppna dörren och starta bilen utan att behöva ta ut telefonen ur fickan eller påsen eller parkera den på ett säkert sätt via en smartphone. Den nya UWB IC skyddar också mot stöld av bilar med reläattackfunktioner.

Med lanseringen av chipet samarbetar NXP, BMW Group, Continental och andra företag om UWB-distributionen i Automotive Networking Alliance (CCC) och IEEE för att säkerställa att kunderna är tillgängliga i korsningen mellan fordon, mobila enheter och konsumentenheter. Den bästa upplevelsen. Alla standardiseringsinsatser syftar till att uppnå handsfree smart access och andra globala standarder baserade på UWB fordons positionering användningsfall.

Dr. Olaf Müller, chef för utveckling av digital åtkomstkontroll vid BMW Group, sa: "Smarttelefoner är kärnan i dagens digitala livsstil. Vi är övertygade om att smart telefonbaserad bärbar åtkomst är början på en rad innovativa fordonsutrustningar för UWB-användning ".

Philippe Fournet-Fayat, chef för åtkomstkontrollsystem för fordon på Continental, sade: "Continental Group är i framkant när det gäller att tillhandahålla en säker positioneringsplattform som hjälper till att tillgodose superanvändarnas behov. som intelligens. UWB: s extremt exakta realtidspositionering krävs för mobiltelefonåtkomst och fjärrparkering. "

Markus Staeblein, NXP: s vice ordförande och chef för säkerhetsavdelningen för biltillträde, sade: "Mobiltekniken och fordonsindustrin har enorma affärsmöjligheter. Som de ledande halvledartillverkarna inom dessa marknadssegment hoppas vi kunna utnyttja möjligheter och få bättre användare. En sömlös och säker mobilupplevelse. Vi är mycket nöjda med att samarbeta med BMW Group, Continental och andra bilnätverk alliansmedlemmar för att uppnå den driftskompatibilitet och standardisering som krävs för UWB. "

NXP NCJ29D5 är en ny generation av UWB-integrerade kretsar designade för behoven i den globala fordonsindustrin. Kombinerad med NXP-anslutnings- och säkerhetslösningar som Bluetooth (BLE), Nära fältkommunikation (NFC) och Secure Element (SE) ger denna teknik verklig, säker handsfree smart åtkomst och stöder standardisering av bilanslutning.

Andra bil UWB-fall

Förutom smart åtkomst och fjärrparkering, stöder NXP Automotive UWB också följande användningsfall:

· Kortdistansradar - för detektering av vitala tecken och bärbar trunk-åtkomst

· Parkeringsservice för smarttelefoner - kan "skickas" till parkeringsplatsen via smartphone-appen för automatisk parkering

· Elektrisk fordonsladdning - automatisk positionering till billaddaren

· Gratis leveransbetalning - exakt positionering för säker online-betalning

· Bil som nyckel - bilen kan smidigt gå in i garage / parkeringsdrift