Hem > Nyheter > Förebyggande! MediaTek 5G SoC vann första platsen i AI-loppet

Förebyggande! MediaTek 5G SoC vann första platsen i AI-loppet

På eftermiddagen den (25), på AI Benchmark körlista som utvecklats av Federal Institute of Technology (ETHZ) i Zürich, tog MediaTek 5G SoC tyst ledningen och tog andra platsen i Kirin 990 5G med en total poäng från 56158. Kirin 990-chipet är dubbelt så mycket som Snapdragon 855 Plus.

MediaTek 5G SoC presenterades officiellt imorgon och informerades om den nya affischen som släpptes igår att den nya MediaTek 5G SoC kommer att stödja aggregering med dubbla bärare för att uppnå hög hastighet 5G-täckning.

Det rapporteras att det kommande 5G-chipet, baserat på TSMCs 7nm FinFET-process, använder ARM Cortex A77-arkitekturen och integrerar Mali-G77 GPU, som är världens första 7nm ARM Cortex A77-CPU med kraftfull prestanda. MediaTek MT6885 integrerar 5G-modem Helio M70, dess nedlänkshastighet når 4,7 Gbps, upplänkshastigheten når 2,5 Gbps, bakåtkompatibel med 4G, 3G, 2G-nätverk, stöd för 60 fps 4K videokodning / avkodning och 80MP kamera.

Eftersom 5G mobiltelefonchip endast säljs av Qualcomm och MediaTek, avslutar Samsung bara samarbetet med Vivo. Därför är huvudleverantörerna fortfarande Qualcomm och MediaTek. I Samsung EUV-versionen av 7nm-processen kan leveransen inte påverkas. 5G-marknaden för mobiltelefonchip förvandlas till en säljarens marknad.

Därför sprider marknaden, MediaTeks första omgång 5G mobiltelefonchips även om försäljningspriset ökade med 20%, det finns kunder som är villiga att betala, vilket visar att den första vågen med 5G-mobiltelefonorder kan ha överförts till MediaTek och ursprungliga MediaTek-erbjudande i 5G-mobiltelefonchip jämfört med 4G-mobiltelefonchips har redan varit 4 till 5 gånger högre, så om marknadspriset stiger igen kommer det att vara till stor hjälp för MediaTeks bruttovinstmarginal.