Hem > Nyheter > Qualcomm kan utveckla kraftfullare ARM-datachips för att konkurrera med Apple

Qualcomm kan utveckla kraftfullare ARM-datachips för att konkurrera med Apple

För närvarande antar Qualcomm ARMs befintliga kärndesign och implementerar den i chipet. Med lanseringen av Snapdragon 888 har situationen knappast förändrats, men det verkar som att Apples 5nm M1-chip kommer att ge Qualcomm den ultimata drivkraften. Qualcomms förvärv av Nuvia kan hjälpa det att skapa anpassade kärnkonstruktioner istället för att få tillstånd att använda befintliga kärnkonstruktioner.

WinFuture rapporterade att Qualcomm i framtiden inte enbart kommer att förlita sig på att få ARM CPU-design för sina egna marker. Även om Qualcomm för närvarande gör detta rapporteras det att dess plan är att bekämpa Apple genom att utveckla en anpassad kärna. Genom förvärvet av Nuvia har Qualcomm möjlighet att göra detta.

Nuvia har en arkitekturlicens som Apple, som gör det möjligt för Qualcomm att utveckla anpassade kärnor, vilket också kommer att vara kostnadseffektivt för chipset-tillverkare istället för att erhålla befintliga designlicenser. Det visar sig att om detta är vad Qualcomm vill ha kommer det inte att dröja länge. Tidigare berömde presidenten för Qualcomm Apples M1-chip och sa att detta chip är ett steg i rätt riktning.

Kanske en dag i framtiden kommer vi också att se Qualcomms anpassade marker. Det visar sig att företaget testar vad som verkar vara en konkurrent till M1, med det interna numret Snapdragon SC8280. Uppenbarligen testas den på en 14-tums bärbar dator som stöder upp till 32 GB minne och integrerar ett 5G-modem. Apple M1-chipet saknar uppenbarligen dessa två aspekter av designen.

Jag hoppas att det här kommande chipet kommer att fungera bättre än Snapdragon 8cx Gen 2. Om det äntligen lyckas kanske vi ser ankomsten av skräddarsydda mönster från Qualcomms smarttelefonpartners. Oavsett vad Qualcomm planerar är det bäst att inte ge upp halvvägs. Enligt en visselblåsare kan den sydkoreanska jätten Samsung tillkännage ett nytt Exynos-chipset med AMD GPU redan under andra kvartalet 2021, så det finns många saker att se fram emot i framtiden.