Hem > Nyheter > Begränsade råvaror från Japan: Samsung, SK Hynix lager finns kvar under 1,5 månader

Begränsade råvaror från Japan: Samsung, SK Hynix lager finns kvar under 1,5 månader

Enligt sydkoreanska medierapporter har koreanska halvledartillverkare sedan tillkännagivandet av halvledarmaterial i Korea den 4 juli inte kunnat importera vätefluorid och fotoresistmaterial med hög renhet från Japan på en månad. Rapporten nämnde att eftersom Japans exportgranskning har genomförts under en månad spekulerade den koreanska industrin i att SK hynix återstående vätefluorid och fotoresistlager med hög renhet var kvar bara 1,5 månader.

Situationen för Samsung Electronics är också liknande. Även om vice president Li Zai-Feng besökte Japan i mitten av juli, löste han inte framgångsrikt råvaruproblemet.

För Samsung kan på grund av handelstvister mellan Korea och Japan öka priset på minne-flashminne, men Samsung själv är mycket försiktiga med detta, vilket indikerar att när datacentermarknadskunderna justerar lager, är efterfrågan på minnechip svag och priserna faller finns fortfarande och det förväntas att verksamheten kommer att vara osäker resten av året.

Till skillnad från SK hynix, Micron och andra företag som meddelade produktionsnedskärningar, har Samsung ingen liknande verksamhet för närvarande, men bristen på råvaror kommer troligen att tvinga dem att göra det.