Hem > Nyheter > Reuters: Intel upprepade att chipförsörjningsbristen varar i flera år

Reuters: Intel upprepade att chipförsörjningsbristen varar i flera år

Intel VD Pat Gelsinger sa på måndag lokal tid att det globala halvledarbristproblemet kan ta flera år att lösas. Detta problem har lett till att vissa bilproduktionslinjer och andra områden inklusive konsumentelektronik påverkas.


Reuters rapporterade att Gelsinger som anges på en online-konferens på den internationella datorn visar att trenden med att studera och arbeta hemma under epidemin har orsakat en explosiv tillväxt i halvledarbehovet och har ett stort tryck på den globala försörjningskedjan.

"Även om industrin har vidtagit åtgärder för att ta itu med de senaste begränsningarna, kan ekosystemet fortfarande ta flera år för att lösa problemen med gjuterikapacitet, substrat och komponentbrist." Gelsinger sa.

Dessutom nämnde Gelsinger Intel planer på att utöka sin verksamhet till andra regioner i USA och Europa för att säkerställa hållbarhet och säkerhet för den globala halvledarförsörjningskedjan. "

Det rapporteras att Gelsinger sade i en intervju med Washington Post i mitten av april att brist på chips kommer att ta "några år" för att underlätta. Intel planerar att börja producera chips inom 6 till 9 månader för att lösa brist på chips i amerikanska bilfabriker. problem.

Företaget tillkännagav i mars i år att det skulle investera 20 miljarder US-dollar för att bygga två helt nya fabs i Arizona, USA. Det kommer också att inrätta en speciell "gjuteri serviceavdelning" för att tillverka chips för externa halvledarföretag.