Hem > Nyheter > Ryktet har det att Intel överväger ett förvärv av 2 miljarder dollar

Ryktet har det att Intel överväger ett förvärv av 2 miljarder dollar


Människor som är bekanta med frågan berättade Reuters att Intel diskuterar möjligheten att förvärva Sifiv. Sifivy är ett av de chipdesignbolag som redan är verksamma på marknaden baserat på öppen källkods Risc-v.

Tidigare citerade Bloomberg en källa som att säga att Intel överväger ett erbjudande på 2 miljarder dollar. Intel och Qualcomm är redan ett av Sifives investerare. I en runda av finansiering ledd av SK Hynix fick Sifiviv $ 61 miljoner.

Förvärvet av Sifive kan ge Intel ett immateriellt fastighetsbibliotek, som kan användas på sina egna marker, eller det kan säljas till kunder i framtiden. Intel har sagt att det planerar att licensera computing-kärnor baserat på sin proprietära X86-arkitektur till kunder som en del av sitt tillverkningsverksamhet. Men Intel kommer också att få en ökning i sin mjukvaruverksamhet. Sifivy är också engagerad i att göra olika typer av beräkningschips lättare att programmera, och förra året anställde Chris Latner, en välkänd Silicon Valley-datorforskare.

Ratner skapade det snabba programmeringsspråket för Apple, som har blivit huvudvägen utvecklare skriv applikationer för iPhone. Nyligen var Ratner också ansvarig för programmeringsspråkgruppen under Alfabetets Google Brain och TensorFlow Artificial Intelligence Team.