Hem > Nyheter > STMicroelectronics introducerar LED-drivrutin med låg spänning

STMicroelectronics introducerar LED-drivrutin med låg spänning

Nyligen tillkännagav STMicroelectronics HVLED007AC / DCLED-drivrutinen, som använder en ny distorsionsundertryckande ingångsströmformningskrets (ICS) för att möjliggöra energieffektiva solid-state armaturer att uppfylla allt strängare belysningsbestämmelser.

HVLED007 är en PFC-styrenhet för toppströmläge som är speciellt utformad för isolerade högeffektfrekvens-resonanta flyback-omvandlare. ICS-kretsen säkerställer att nätspänningsströmmen verkligen är sinusformad växelström, ingång över hela belastningen och ingångsspänningsområdet. Aktuell total harmonisk distorsion (THD) är extremt låg, mindre än 5% vid full belastning. Med en effektfaktor nära 1 och en maximal energieffektivitet på över 90% tillåter HVLED007 designare att driva flera LED-belysningsarmaturer med medelhög och hög effekt upp till 80W med bara en kontroll-IC.

HVLED007 kompletterar ST: s HVLED-serie av digitala IC-produkter som direkt driver LED-armaturer med nät-korrigerade strömförsörjningar. HVLED-drivrutinen integrerar avancerade funktioner för att stödja ekonomisk primärsidesreglering, vilket minskar materialkostnaden och kretsstorleken samtidigt som systemets tillförlitlighet och ljusprestanda förbättras.

HVLED007 har en lägsta driftstemperatur på -40 ° C och kan användas för utomhusbelysning som gatubelysning och inomhusbelysning. Källströmmen för utgångssteget för totempolen är 600 mA och strömmen är 800 mA. Förutom belysningsapplikationer kan HVLED007 också användas för EN61000-3-2 standardströmbrytare upp till 100W. Funktioner på chipet inkluderar kortslutningsskydd, överbelastningsskydd och överspänningsskydd.

HVLED007 är nu i produktion och finns i ett industristandard SO8 litet paket.