Hem > Nyheter > Lön ökade med 20% i januari, ökade TSMC lön med 3 till 5% igen i april

Lön ökade med 20% i januari, ökade TSMC lön med 3 till 5% igen i april

Halvledarbommen har vuxit mot trenden under effekten av Covid-19-pandemin. De tre stora grundarna i TSMC, Värld och UMC har ökat sina anställdas löner i april och maj. TSMC: s löneökning i april ökade med cirka 3% till 3%. Fem; Världen kommer också att öka lönen med 3% från och med i april. UMC kommer att anpassa lön i maj utan att meddela justeringshastigheten, men det förväntas bli bättre än förra året och ökningen är i första halvleken av halvledarklassen.

Både TSMC och världen har gjort strukturella stora lönejusteringar sedan januari i år. TSMC har väsentligt ökat sin huvudsakliga och lön med 20%. Världen har följt och meddelat att alla vanliga anställda direkt anställda i Taiwan kommer att öka sin månatliga huvudansvariga och lön med 100%. Tiondelar. Vid den tiden betonade de två företagen att den årliga rutinmässiga löneanpassningen och årsskiftet bonus, trepartsbonus och utdelningar var oförändrade. Nu har den årliga rutinlönsjusteringen av de två företagen släppts, vilket motsvarar två löneökningar för alla anställda på ett år.

TSMC meddelade tidigare att i år, inklusive prestationsbonus, ersättning och utdelning av NT 69,51 miljarder dollar (samma nedan), kan den genomsnittliga personen få 1,39 miljoner yuan, en ökning med cirka 30% från förra årets genomsnitt. I år fortsätter bolaget att öka sin lön med 3% till 5%. För att klara av den kontinuerliga expansionen av produktionen kommer bolaget att rekrytera ytterligare 8 000 personer i år. Det förväntas locka mer ungt blod att gå med.

Förra året led UMC också av stark efterfrågan på chips och full kapacitet, och dess vinst fastställde en ny 20-årig hög. I år, efter att ha följt med TSMC: s strukturella lönejustering på 2,5-6%, kommer den också att utföra en rutinrutin från 1 maj. Sexuell lönjustering. UMC uppgav att det är obekvämt att meddela lönejusteringar med tanke på varje persons olika prestanda, men betonar att det kommer att bli den första klassens industri, och den totala vinsten förväntas bli bättre än förra året. Justeringen är högre än förra året.

Japan Semiconductor Manufacturing Co, Ltd tillkännagav att det kommer att öka sin månatliga produktionskapacitet på 40 000 28nm mogna process vid sin Nanjing-anläggning i Kina. UMC expanderar också sin 28nm produktionslinje vid Nanke P5-anläggningen och kontinental Lianxin. Produktionskapaciteten belyser att chipbristen har exploderat från de senaste 40 till 65 nanometrarna och har expanderat till 28 nanometer. På kort sikt är ny produktionskapacitet inte lätt att öppna, inklusive det fortsatta haussepriset på 8-tums och 12-tums waferfoundry.