Hem > Nyheter > Samsung Electronics har inga planer på att minska produktionen av DRAM och andra minneschips.

Samsung Electronics har inga planer på att minska produktionen av DRAM och andra minneschips.

Även om Japan begränsade exporten av nyckelteknologiråvaror till Sydkorea och kastade en chock för industrin, sade Samsung Electronics Co. att det inte finns någon plan att minska produktionen av DRAM och andra minneschips. Det sade också att effekterna av de japanska exportbegränsningarna är svåra att uppskatta. Kan försöka minimera skadan.

BusinessKorea och East Asia Daily rapporterade att en verkställande direktör från Samsung sade den 31 juli under andra kvartalet (april-juni) vinstkonferenssamtal att den japanska regeringen inte helt förbjöd export av halvledarmaterial utan tilllade en ny licensansökningsprocess som påverkar Samsungs dagliga verksamhet. Vad den japanska regeringen kommer att göra i framtiden är fortfarande full av osäkerhet och det är svårt att uppskatta påverkan på företaget. Verkställande sade, "Den nuvarande minskningen av skivproduktionen beaktas inte, och produktionslinjen kommer att fungera flexibelt för att svara på efterfrågefluktuationer."

När man talar om förändringarna i minneslager under andra halvåret avslöjade Samsungs chefer att & quot; aktier kommer att minska under andra halvåret i år, men det är svårt att förutsäga hur snabb nedgången kommer att vara eftersom den yttre miljön fortfarande har osäkerheter. & quot; Han sa att NAND är snabbt. Flashminneslagren började sjunka kraftigt och förväntas uppnå lämplig nivå under det tredje kvartalet.

På frågan om det senaste hoppet i minnespriserna sade verkställande direktören att huruvida denna uppåtgående trend kommer att påverka de långsiktiga kontraktpriserna är svårt att säga.

Ser fram emot nästa år sade Samsung-chefer att investeringsplanen för minnesutrustning fortfarande är under planering. Anläggningen i Xi'an, Kina förväntas vara klar i slutet av detta år. Pyeongtaek-anläggningen i Sydkorea kommer att färdigställas i slutet av nästa år.

När det gäller professionellt gjuteri påpekade Samsungs chefer att produktionslinjen för EUV-processen i Hwaseong anläggning förväntas fungera under första halvåret nästa år, som ursprungligen planerat kommer företaget också att skapa en 7-nanometer EUV-processlinje och en bild . Sensorproduktionslinje (S4). Cheferna påpekade att Samsung Labs utvärderar en enhet för att se om den kan tillämpa EUV-processer för produktion av 3: e generationen 10nm (1z-nm) DRAM.

På frågan om panelens produktionslinje har delvis stängts, sa Samsung-chefer, & quot; Vi kommer att driva produktionslinjen flexibelt baserat på marknadsförhållanden och driftsstrategier. & Quot;