Hem > Nyheter > Samsung Electronics investerar 171 biljoner vann i system LSI och gjuteriföretag

Samsung Electronics investerar 171 biljoner vann i system LSI och gjuteriföretag

Den 13 maj meddelade Sydkoreas Samsung Electronics att det kommer att öka sin investering i System LSI och Foundry Business år 2030, och den totala investeringen kommer att utökas till 171 biljoner vann (cirka 151,4 miljarder dollar) för att påskynda forskningen och utvecklingen av skärning Edge Semiconductor Process Technology. Byggande av nya produktionsanläggningar.

Samsung Electronics uppgav att planen är en ökning med 38 biljoner vann (cirka 33,64 miljarder dollar) från den tidigare meddelade investeringen av 133 biljoner vann i april 2019 och förväntas hjälpa företaget att bli en global ledare i logikchips senast 2030. Mål . Under de senaste två åren har Samsung Electronics arbetat nära med ett antal halvledardesignföretag, komponent- och utrustningstillverkare och akademi för att göra framsteg mot detta mål.

Dessutom meddelade Samsung Electronics att bolaget har börjat bygga en ny produktionslinje i Pyeongtaek, Sydkorea, som förväntas vara färdig under andra hälften av 2022. P3-produktionslinjen i Pyeongtaek kommer att använda EUV-utrustning till massproduktion 14nm DRAM och 5nm logiska chipprodukter. Samsung Electronics sade att som en av världens största halvledarindustrins kluster kommer Pyeongtaek att bli ett ledande nav för nästa generations innovation.

Dr Kinam Kim, vice ordförande och chef för Utrustningslösningar Institutionen för Samsung Electronics, sade att hela halvledarindustrin står inför en vattendrag, och det är dags att formulera långsiktiga strategier och investeringsplaner. I minnesbranschen har Samsung Electronics behållit sin obestridda ledarskapsposition, och bolaget fortsätter att göra förebyggande investeringar för att leda industrin.