Hem > Nyheter > Samsung tillkännager massproduktion av LPDDR5 UMCP-produkter

Samsung tillkännager massproduktion av LPDDR5 UMCP-produkter

Den 15 juni meddelade Samsung Electronics att den har börjat massproduktion av Multi-chip-paket (UMCP) produkter som integrerar DRAM och NAND Flash-minne.


Denna produkt kombinerar lågkraftminne (LPDDR5) och UFS3.1-gränssnitt NAND Flash-minne på flaggskepps smartphones till en, vilket ger högkonfigurationslösningar för smartphone tillverkare.

Enligt Samsung Electronics, jämfört med den tidigare LPDDR4X-baserade UFS 2.2-lösningen, har LPDDR5-prestanda för den nya produkten ökat med nästan 50%, från 17 GB / s per sekund till 25GB / s, och prestandan hos NAND-flashminne har fördubblats från 1,5 GB / s ökas till 3GB / s.

Den nya UMCP hjälper också till att maximera rymdseffektiviteten hos smartphones genom att integrera DRAM och NAND-lagring i ett enda kompaktförpackning som mäter endast 11,5 mm x 13 mm, vilket ger mer utrymme för andra funktioner.

Dessutom kan Samsung UMCP enkelt anpassas för att möta de olika behoven hos 5G-smartphones på hela mid-to-high-end-marknaden. DRAM-kapacitet varierar från 6 GB till 12 GB, och lagringsalternativen varierar från 128GB till 512GB.

Samsung har framgångsrikt genomfört LPDDR5 UMCP-kompatibilitetstestning med många globala smartphone-tillverkare, och det förväntas att UMCP-utrustningen den är utrustad med kommer att börja komma in i den vanliga marknaden den här månaden.