Hem > Nyheter > Samsung producerar 100-lager V-NAND-flashminne, den viktigaste företagsklassens SSD-marknaden

Samsung producerar 100-lager V-NAND-flashminne, den viktigaste företagsklassens SSD-marknaden

Samsung Electronics meddelade att det har påbörjat produktionen av branschens första 100-lager V-NAND flashminne och planerar att använda det på företagets PCSSD. Den sydkoreanska teknikjätten sa att SSD: er baserade på 256Gb3-bitars V-NAND-flashminne har börjat leverera till globala PC-tillverkare. Med 100-lagers V-NAND-flashceller som bara kräver en enda etsning är den nya produkten marknadsledande när det gäller hastighet, genomströmning och energieffektivitet.

Utländska medier ZDNet rapporterade att Samsung har levererat 250 GB SATAPCSSD till en namngiven kund.

Företaget kommer att öka kapaciteten under andra halvåret i år och använda 512Gb3-bitars V-NAND-flashminne för att producera SSD- och eUFS-produkter för att uppfylla nya krav i olika specifikationer.

Samsung sa att 100-eller 6-generationens V-NAND-blixt har en skrivlängd så låg som 450μs och en läs-responstid på 45μs.

Jämfört med 90-lagers V-NAND-blixt har 100-lagers V-NAND-blixt inte bara 10% prestandaökning, utan förbrukar också 15% mindre ström. Dessutom minskar den nya processen produktionsstegen, minskar chipstorleken och ökar produktionen med 20%.

Framöver planerar Samsung att distribuera nytt V-NAND-flashminne i mobil- och bilindustrin för att stärka sitt ledarskap på marknaden för flashminne.

Tidigare hade den sydkoreanska teknikjätten varnat för att det fortfarande fanns fortfarande osäkerheter i företagets resultat innan publiceringsrapporten för andra kvartalet, inklusive spänningen orsakad av handelsfriktion mellan Japan och Sydkorea.

Tidigare denna vecka tog Japan bort Sydkorea från sin vitlista över handelspartner och införde handelsbegränsningar för viktiga material som använts i halvledarproduktion förra månaden.

Trots SK Hynix i Korea har dess ledning beordrat företag att utveckla nödplaner. Men Samsung verkar inte vara så flustigt, men beslutade att fortsätta investera i produktion under andra halvåret i år.

Slutligen, med tanke på den kraftiga nedgången i vinst och efterfrågan inom minnesverksamheten, förväntas företagets rörelseresultat under andra kvartalet minskas med hälften jämfört med samma period föregående år.