Hem > Nyheter > Samsung överträffar Apple för att bli världens tredje största tillverkare av mobila processorer

Samsung överträffar Apple för att bli världens tredje största tillverkare av mobila processorer

Enligt marknadsundersökningsföretaget Counterpoint Research har Samsung överträffat Apple och blivit den tredje största tillverkaren på den globala marknaden för mobilbehandling. Enligt Counterpoint Research-uppgifterna är Samsungs andel av den globala marknaden för mobilprocessor 14,1%, vilket är 2,2% högre än 2018 och rankas som tredje. Apple, som pressades till fjärde platsen, hade en marknadsandel på 13,1%, en minskning med 0,5% från 2018.

De två bästa är Qualcomm och MediaTek, med marknadsandelar på 33,4% respektive 24,6%.

I rapporten framgår att Samsungs ökning av marknadsandelarna beror på den ökande försäljningen i Nordamerika och Indien. Ironiskt nog är konsumenterna inte så nöjda med Samsungs Exynos-processorer att webbplatsen Change.org begär att uppmana Samsung att sluta använda Exynos-processorer i Galaxy-flaggskeppssmartphones (utanför USA). För närvarande har nästan 20 000 personer undertecknat framställningen.

För närvarande är Qualcomms senaste mobilprocessor Snapdragon 865, som används i de flesta Android-flaggskeppssmartphones. Det finns rapporter som antyder att Qualcomm kommer att uppdatera Snapdragon 865 och släppa Snapdragon 865+ under tredje kvartalet i år.