Hem > Nyheter > Halvledarbås, Samsung Electronics vinster sjönk

Halvledarbås, Samsung Electronics vinster sjönk

Efter den dystra resultatrapporten för första halvåret är Samsung Electronics nya prestanda återigen mindre optimistisk. Även om det är bättre än de tidigare förväntningarna, betyder det inte att Samsung Electronics har återvänt till blodet, jämfört med vintern på nästan midja under samma period förra året, vilket indikerar att flaskhalsperioden är svår att korsa. Elden i stadsporten, fisken och fisken, under den allt skarpare handelsfriktionen mellan Japan och Sydkorea, är lidandet från Samsung Electronics svårt att undvika, men smarttelefonen drar inte sina fötter. Men för att kompensera den vakans som orsakas av den lukrativa halvledarbranschen kan Samsung Electronics förlita sig på mer än bara mobiltelefoner.

Rörelseresultatet sjunker med 56%

Även om det inte är en detaljerad finansiell rapport, är Samsung Electronics nyutgivna prestandatal verkligen lite av svett. Den 8 oktober tillkännagav Samsung Electronics sin resultatrapport för tredje kvartalet för 2019. Enligt siffrorna som visas i den finansiella rapporten räknar Samsung Electronics med att företagets konsoliderade intäkter för tredje kvartalet förväntas ligga mellan 61 biljoner och 63 biljoner vann, beräknat som en median på 62 biljoner vann (cirka 51,80 miljarder dollar). Denna siffra är blandad, jämfört med 56,13 biljoner vann under föregående kvartal, en ökning med 10,46%, men den är nere 5,29% jämfört med 65,46 biljoner vann under samma period förra året.

Intäkterna är inte den iögonfallande punkten och vinstförändringen är den mest berörda. Enligt den finansiella rapporten var Samsung Electronics rörelseresultat för kvartalet mellan 7,6 biljoner och 7,8 biljoner vann, beräknat till en median på 7,7 biljoner vann (6,434 miljarder dollar). I likhet med intäkterna är denna siffra 16,67% högre än den 6,6 biljoner som vann under andra kvartalet i år, men minskade med 56,18% från 17,57 biljoner som vann under samma period förra året.

Kedjetillväxten har fallit kraftigt från år till år. Lyckligtvis har det ökat något jämfört med den tidigare uppskattningen på 7,1 biljoner vann. Tidigare var Bloombergs prognos för Samsung Electronics rörelseresultat ännu mer pessimistisk, med en sammanlagd analytisk uppskattning på 6,97 miljarder dollar (5,8 miljarder dollar). För vinsten överträffade analytikernas förväntningar förklarade Samsung Electronics att det gynnades av den starka efterfrågan på smartphones för att kompensera effekterna av fallande minneskippriser.

Emellertid förklarade Samsung Electronics hur man skulle göra ett stort fall på 56,18%, vilket fortfarande inte är särskilt optimistiskt. I uttalandet anklagade Samsung Electronics svagheten i halvledarbranschen, främst på grund av nedgången i de globala minneschippriserna.

Sedan det fjärde kvartalet förra året har Samsung Elektronics tillväxtperiod faktiskt upphört. Rörelseresultatet för kvartalet har minskat med 28,7% från året innan och intäkterna har minskat med 10,6%. Detta är Samsungs första kvartalsvisa vinstnedgång på två år. Under andra kvartalet 2019 rapporterade Samsung Electronics att dess rörelseresultat för det andra kvartalet var 6,6 biljoner vann (cirka 5,59 miljarder dollar), en minskning med 55,6% från året innan. Under första halvåret 2019 uppgick Samsung Electronics försäljning till 108,52 biljoner, vilket minskade med 8,8% från året innan. Rörelseresultatet var 12,83 biljoner vann, en minskning med 57,9% från året innan.

Som svar på nedgången i prestanda och den nuvarande affärsinriktningen kontaktade Beijing Business Daily reportern Samsung Electronic Media Contact Center, men fick inte ett specifikt svar från pressmeddelandet.

Japan och Sydkorea byter eld och Samsung

Som Samsung Electronics sa har halvledarverksamheten nyligen hängt svansen. Den specifika finansiella rapporten för andra kvartalet i år visade att halvledarverksamheten bidrog med mindre än 50% till Samsung Electronics vinst jämfört med 75% förra året.

Branschobservatören Liang Zhenpeng sa att oavsett om det är ett mobiltelefonchip eller en datorhårddisk så har priset sjunkit sedan andra hälften av förra året, och denna verksamhet har ockuperat mer än hälften av Samsung Electronics. Under de senaste åren har vinsten från Samsung Electronics blivit rekordhög på grund av lagring. Chippriserna fortsätter att stiga.

Idag sjunker priset på minne, och DRAMeXchange-data visar att priserna på DRAM (dynamiskt slumpmässigt åtkomstminne) är nere med 10% och priserna på NAND (datorns flashminne) är ned 15%.

Detta branschfenomen påverkar inte bara Samsung Electronics. McClean-rapporten från 2019 släppt av ICInsights, en marknadsundersökningsorganisation för halvledare, visade att Samsung Electronics, Hynix och Micron Technology båda upplevde betydande försäljningsnedgångar under första halvåret. Bland dem minskade Samsung Electronics 'chipförsäljning med 33% och Hynix minskade med 35%. Micron Technology föll med 34%.

Produktions- och ekonomiobservatören Ding Shao påpekade att även om halvledarindustrin är svag har mobilkommunikationsindustrin representerad av mobiltelefoner inte kompletterats väl, vilket också har påverkat Samsung Electronics totala vinst. Enligt uppgifter som släppts av marknadsundersökningsföretaget Gartner kommer globala transporter av smarta enheter (datorer, surfplattor och mobiltelefoner) att falla med 3,7% från året innan 2019; medan försäljningen av smartphone-marknaden kommer att krympa med 3,2%, den hittills största rekorden. Årlig nedgång.

Förutom industriens konjunktur har handelsfriktion mellan Japan och Sydkorea också kastat en handfull salt på såren från Samsung Electronics. Den 4 juli tillkännagav den japanska regeringen exportkontrollen av fluorpolyimid, fotoresist och vätefluorid med hög renhet som exporterades till Sydkorea. Exportören måste få tillstånd för varje försändelse, och det tar cirka 90 dagar att få licensen. Dessa tre produkter är viktiga råvaror för tillverkningsindustrin såsom chips och smarta telefoner. Detta kommer utan tvekan allvarligt att hota den koreanska pelarindustrin, och Samsung Electronics, som är känd för sina halvledarchips och OLED-skärmar, är den första som bär briten.

Effekten av förordningen var omedelbar. Enligt uppgifter från de koreanska tullarna sjönk Sydkoreas export med 22% från år till år under de första 20 dagarna av september, den största nedgången på ett decennium. Bland dem minskade halvledarexporten 40% från år till år.

För Samsung Electronics är inte alla dem dåliga nyheter för tillfället. De specifika affärsintäkterna under det tredje kvartalet har ännu inte dykt upp, men från den finansiella rapporten från föregående kvartal är denna verksamhet redan i återhämtning. Under kvartalet noterade Samsung Electronics 'minnesverksamhetsintäkter 12,3 biljoner, en minskning med 34% från år till år, men återhämtade sig med 7% kvartal för kvartal, vilket indikerar att efterfrågan på branschen har förbättrats.

"När leverantörsnivån för leverantören minskar, tar chipmarknaden fart," säger Avril Wu, analytiker på TrendForce, ett teknikforskningsföretag. TrendForce påpekade att priset på DRAM sjönk med 20% -25% under första kvartalet i år, och nedgången under första kvartalet 2020 förväntas minska till en ensiffrig procent.

Men det finns också experter i branschen som har en vänta-och-se-attityd. "Även om efterfrågan på DRAM och NAND återhämtar sig och leveranserna under det tredje kvartalet är ganska starka är människor skeptiska till hållbarheten i efterfrågan att återhämta sig," säger Sanjeev Rana, teknikanalytiker på CITIC Lyon.

Att satsa mobiltelefonaffär

Halvledarverksamheten blomstrar och andra affärsområden inom Samsung Electronics börjar visa sin betydelse. Mobiltelefonverksamheten är en av dess viktigaste layouter. Även om mobiltelefonmarknaden inte är väldigt välmående har Samsung satt sina synpunkter på de två stora riktningarna som för närvarande är mest bekymrade på denna marknad - fällbara skärmar och 5G.

I februari i år lanserade Samsung den första fällbara skärmen mobiltelefonen GalaxyFold. Efter tillkomsten av denna mobiltelefon utsattes den emellertid för problem som vikning av skärmbultning, snedvridning, stänkskärm och trasig skärm. Samsung var tvungen att skjuta upp utgivningen i april till 27 september, men den förbättrade versionen är fortfarande inte tillfredsställande. Problemet med närvaron av skärmen avslöjades.

Fällbar skärm är ogynnsam, Samsung har också 5G mobiltelefoner. I augusti i år höll Samsung ett globalt lanseringsevenemang på Barclays Center i USA och lanserade flaggskeppet GalaxyNote10-serien, inklusive Note10 och Note10 +, med 4G respektive 5G-versioner. Tidigare lanserade Samsung Galaxy S105G i Korea.

Den här gången verkar Samsung ha rätt. Enligt forskningsföretaget StrategyAnalytics har 5G-utrustning en långsam start 2019 och kommer att starta år 2020. StrategyAnalytics räknar med att försäljningen av 5G-enheter kommer att stå för mindre än 1% av den totala försäljningen 2019, och 2020 kommer denna andel att vara nära 10% och 5G mobiltelefoner kommer att stå för nästan hälften av all försäljning av mobiltelefoner på fem år. Samsung har tagit ledningen på marknaden, säger Ville-Petteri Ukonaho, analytiker på StrategyAnalytics. "Sams har lyckats ta ledningen på 5G-smarttelefonmarknaden, främst på grund av stark försäljning i Korea och genom att utöka sin andel av 5G-marknaden i USA."

Naturligtvis, medan du satsar på mobiltelefoner, kommer Samsung sannolikt inte att förlora halvledare. Det sistnämnda är ju den mest lönsamma delen. I april i år meddelade Samsung Electronics att den kommer att investera 133 biljoner vann i icke-minnessystem halvledare år 2030, och förväntas bli ledande på den globala systemhalvledarmarknaden. Enligt statistiken var den globala halvledarmarknaden för marknaden 321,2 miljarder dollar, dubbelt så stor som minnesmarknaden på 162,25 miljarder dollar. Samsung måste öka sin marknadsandel på marknaden för halvledare, eftersom minnesföretaget står för 70% av sin totala halvledarförsäljning.

Enligt Ma Jihua, en ledande kommunikationsekspert, är Samsung Electronics nuvarande prestanda realistisk. "Mycket av Samsungs verksamhet har faktiskt en cykliskitet, inklusive lagringschips och paneler. Förra året var toppen. I år är ett tråg, och kanske kommer det att nå topp igen nästa år."

Liang Zhenpeng påpekade också att Samsungs konkurrenskraft för halvledarföretag fortfarande är mycket stark. På lång sikt, oavsett om det är oberoende forskning och utveckling design eller tillverkning, Samsung kan vara självförsörjande, få företag kan göra en så omfattande halvledarverksamhet, Samsung också Det kommer inte att minska investeringarna i halvledarbranschen på grund av överutbudet i chipmarknaden på kort sikt.

Dessutom betonade Ma Jihua att kinesiska företag i allt högre grad investerar i forskning och utveckling i chips, lagringsprocessorer, skärmar etc., vilket kommer att ha större inverkan på Samsungs framtid. Inhemska chipföretag och Samsung Electronics är båda direkta konkurrenter i framtiden, vilket kommer att erodera Samsungs marknadsandel till viss del.

"För Samsung Electronics är det fortfarande nödvändigt att hålla fast vid utvecklingen av vertikal integration av industrikedjan, men det är nödvändigt att uppmärksamma den balanserade utvecklingen av olika företag som halvledare, mobilkommunikation och konsumentelektronik och över- betonar trycket på vinstbidrag i halvledarbranschen. Dessutom kan Samsung Electronics också använda fördelarna med hårdvara för att ytterligare utforma i mjukvaruekologin, för att uppnå en mjukvaru- och hårdvaruuppgradering och därigenom förbättra den ekonomiska prestandan och marknadens fantasi. " Sa Ding Shaojiang.