Hem > Nyheter > Sony Nagasakis nya fabrik Fab5 sätter i drift, kommer att massproducera CMOS-bildsensorer

Sony Nagasakis nya fabrik Fab5 sätter i drift, kommer att massproducera CMOS-bildsensorer

Den 20 april gav Sony Semiconductor Solutions Corporation (Sony Semiconductor Solutions Corporation) ett meddelande som meddelade att från och med april 2021, produktionslinjen för den nya fabriken i Nagasaki Tec-fabriken har börjat. Nagasaki Technology Center är ett produktionscenter under Sony Semiconductor Manufacturing Corporation (Sony Semiconductor Manufacturing Corporation). Den nya anläggningen heter "FAB5" och kommer att användas för massproduktion av CMOS-bildsensorer.


Enligt rapporter är Nagasaki Tec produktionscentret för smartphone CMOS-bildsensorer, som är den viktigaste produktlinjen i Sonys bild- och sensingslösningar. När det gäller framtiden planerar Sony Semiconductor lösningar att utöka produktionsanläggningarna i Fab 5 i enlighet med marknadstrender och ytterligare stärka produktionsinfrastrukturen hos CMOS-bildsensorer, så att Sony kan fortsätta att tillhandahålla CMOS-bildsensorer med utmärkt bildkvalitet och hög prestanda , som huvudsakligen används i den utvecklande smartphone kameramarknaden.

Enligt data är Sony Semiconductor Manufacturing Company 100% ägd av Sony Semiconductor Solutions. Dess huvudsakliga verksamhet är halvledardesign, utveckling, produktion och kundservice. Dess Nagasaki Technology Center grundades i december 1987 och slutade 1 april 2021. Antalet dagliga anställda är cirka 2900 (inklusive tillfälliga anställda). Fab 5 har för närvarande ett totalt byggområde på cirka 48 000 kvadratmeter och ett rent rumsområde på 10.000 kvadratmeter (5000 kvadratmeter x 2 våningar). Det producerar främst CMOS-bildsensorer.

Enligt tidigare rapporter, i oktober 2015, meddelade Sony spin-offen av sin halvledarföretag och inrättandet av ett nytt företag, Sony Semiconductor Solutions Corp. (Sony Semiconductor Solutions Corp.), som huvudsakligen fokuserar på bildsensorer.