Hem > Nyheter > Sony ryktas att bygga en ny fabrik med 100 miljarder yuan och kämpa för 60% av världsmarknaden

Sony ryktas att bygga en ny fabrik med 100 miljarder yuan och kämpa för 60% av världsmarknaden

Nikkei News and News Agency rapporterade den 29: e att för att utöka efterfrågan planerar Sony att bygga en ny bildsensorfabrik för användning i smarttelefonkameror i Nagasaki Prefecture, Japan, cirka 100 miljarder yen. Det förväntas starta produktion 2021 (räkenskapsåret från april 2021), och det kommer främst att producera "CMOS-bildsensor" för smarta telefoner.

Enligt rapporterna ökar Sony för närvarande produktionen av bildsensorer genom att förstärka den nuvarande fabriksproduktionen och förbättra produktionseffektiviteten. Beslutet att bygga en ny fabrik beror främst på den höga prestanda för smarta telefoner och antagandet av kamera med flera objektiv. Dessutom, under bakgrund av 5G-popularisering, kommer den beräknade efterfrågan att fortsätta växa. Efter att den nya anläggningen lanserades 2021 kommer den gradvis att utöka sin produktionskapacitet och den slutliga månatliga produktionskapaciteten förväntas nå tiotusentals stycken.

Enligt rapporten är Sony den världsledande tillverkaren av bildsensorer med en global marknadsandel på 50%. Sony hoppas kunna öka den globala marknadsandelen till 60% i slutet av 2025 genom att täcka den nya anläggningen och utöka produktionskapaciteten. . Sony producerar för närvarande bildsensorer i fyra län inklusive Japans Kumamoto, Nagasaki, Oita och Yamagata. Månadskapaciteten (i 12-tums skivor) uppgår till cirka 100 000, och Sony har tidigare meddelat planer för slutet av mars 2021. Öka den månatliga produktionskapaciteten till 130 000 stycken (exklusive ovanstående nya anläggningskapacitet).

Enligt erbjudandet från Harvest XQ Global Winner System steg Sony ADR (SNE.US), som noterades i USA, 0,30% den 29: e till stängning på 59,24 USD, en ökning med 22,70% hittills i år.

Enligt Sonys resultatrapport som släpptes den 30 juli ökade försäljningen av bildsensorer under första kvartalet 2019 (april-juni 2019) 21% från året innan till 194,9 miljarder yen. Sony uppskattar att försäljningen av bildsensorer under 2019 (april 2019 - mars 2020) kommer att öka 18% från året till 840 miljarder yen.

Sonys högsta finanschef (finansdirektör) Yu Shishu sa vid den ekonomiska rapporten den 30 juli att ”bildsensorproduktionsutrustningen är i full kapacitet”.

Standard & Poor's (S&P), ett amerikanskt kreditvärderingsinstitut, meddelade den 4 september att det uppgraderade Sonys långsiktiga kreditvärdering från företaget från den ursprungliga "BBB +" till en nivå till "A-". Betygsutsikterna är "stabila", främst på grund av Sony. Det vänder sig till en affärsmodell som kan få återkommande serviceintäkter från försäljning av hårdvaruprodukter och förväntas upprätthålla en hög lönsamhet och lönsamhet och är optimistisk att Sony förväntas behålla sin konkurrenskraft på CMOS-bildsensormarknaden.