Hem > Nyheter > Sydkorea startar utbildningsprojekt för talentledare för halvledare

Sydkorea startar utbildningsprojekt för talentledare för halvledare

Sydkoreas ”Central Daily News” släppte ett meddelande om att Korea: s minister för industri, handel och resurser nyligen höll lanseringen av ”Semiconductor Raw Materials, Parts, Technical Equipment Talent Cultivation Project”. Industriministeriet sa att det kommer att genomföra ett utbildningsprogram för att utbilda personalutbildning i halvledarråvaror, delar, teknisk utrustning etc. och planerar att utbilda 300 ledande forskare (60 personer per år) genom projektet om fem år.

Det är underförstått att talentutbildningsprojektet leds av Korea Semiconductor Industry Association, och sex universitet, 41 små och medelstora företag, ryggradföretag och föreningar kommer att delta. Kurserna är indelade i masterprogram och kortvariga kurser (icke-program). Masterprogrammet syftar till att utbilda äldre forsknings- och utvecklingspersonal. Läroplanens utformning är nära integrerad med branschens behov, och joint ventures etableras för att etablera samarbetsprojekt inom industrin och universitetet. De kortvariga kurserna genomförs av föreningen eller den sittande och universitetsstudenterna och praktikutbildningen för utrustning genomförs för att öka deltagarnas praktiska förmåga. Universiteter som deltar i talentutbildningsprogrammet inkluderar Mingzhi University, Sungkyunkwan University, Inha University, Chungnam University, Korea Technical Education University och Korea Industrial Technology University. Deltagande företag är främst små och medelstora företag och ryggradföretag som saknar mänskliga resurser och planerar att tilldela relevant yrkesverksamhet till sysselsättning.

Industriministeriet sa att det förväntas att de personer som tränas i projektet kommer att förbättra Koreas konkurrenskraft inom halvledarmaterial, delar och utrustningsindustrier och stödja tillväxten i hela värdekedjan för halvledarindustrin under lång tid och sa att det kommer att fortsätta utöva transport av halvledare och andra industrier i framtiden. Professionals förmåga.