Hem > Nyheter > Sydkoreas CPU-marknad förändras, Wannian-löpande AMD pressar Intel

Sydkoreas CPU-marknad förändras, Wannian-löpande AMD pressar Intel

Tack vare Intels minskning av tillhandahållandet av avancerade processorer (centrala bearbetningsenheter) har AMD vunnit de koreanska konsumenternas fördel med höga kostnader. AMD, som rankas som nummer två på året, växer snabbt på den koreanska marknaden.

Sydkoreas IT-prisplattform Danawa sade den 2: a att AMD: s marknadsandel i Sydkorea var 53,58% förra månaden, och den vann 46,42% av Intel. I början av året var AMD: s marknadsandel endast cirka 40%, men sedan juli har AMD: s marknadsandel börjat överträffa Intel.

Enligt de koreanska finansiella nyheterna & quot; fnnews & quot; rapport, experter tror att på grund av det instabila utbudet av Intel CPU, i kombination med populariteten för högkonfigurationsspel i år, AMD snabbt ackumulerade word of mouth och vann många inköpsorder.

I juni i år tecknade Korea Telecom KT och Jooyon Technology till exempel ett utbildningsinformationskontrakt, som inkluderade ett leveransavtal på 18 miljarder vann och 45 000 datorer, som alla var utrustade med AMD Athlon-processorer. Dessutom är de flesta av de 30 000 datorer som Danawa levererar till den koreanska armén utrustade med AMD-produkter.

AMD-relaterade personer sa att tidigare anbudsmeddelanden ofta har dåliga rutiner för att utse Intel-processorer. Nyligen har Intel och AMD blivit mer och mer på listan.

Å andra sidan tror den koreanska industrin generellt att även om marknaden fortfarande domineras av nionde generationens Intel-processorer, på den monterade datormarknaden har AMD: s preferens börjat öka, och AMD kommer att fortsätta att lysa på den koreanska marknaden. Innan generationen är jag rädd att det är svårt att vända marknadstrenden.

Relevanta människor i branschen påpekade att ur ett större datormarknadsförbrukning av datorer föredrar konsumenter och tillverkare fortfarande Intel, men för den kostnadseffektiva datormarknaden för montering, små och medelstora företag, är AMD mer attraktivt, men Intel förväntas låna 10 generationer. Processorn konverterar marknadsatmosfären, men det finns fortfarande inget specifikt noteringsschema.