Hem > Nyheter > Fortfarande inte ge upp! Amerikanska CTO kritiserar europeiska länder att anta Huawei 5G-utrustning

Fortfarande inte ge upp! Amerikanska CTO kritiserar europeiska länder att anta Huawei 5G-utrustning

Även om europeiska länder redan har sagt att de kommer att använda Huawei-utrustning inom sina egna säkerhetsramar verkar det som om USA inte har gett upp.

Enligt Reuters kritiserade den amerikanska teknikchef Michael Kratsios på torsdag offentligt europeiska länder för "öppna armar" till Kinas 5G-nätverk och teknik för artificiell intelligens vid en teknisk konferens i Lissabon.

Vid mötet betonade Michael Kratsios också inställningen till Huawei.

Liksom i tidigare klichéer sade Michael Kratsios att Huawei har säkerhetsrisker och inte borde lita på. Men han kan fortfarande inte komma med några väsentliga bevis för att bevisa detta.

Michael Kratsios betonade också att USA har infört exportkontroller på Huawei i maj i år. Europeiska länder måste "stå tillsammans" med USA och sluta använda Huawei-produkter.

Som en beslutsfattare för amerikansk teknik- och datapolitik anser Michael Kratsios att "även om Förenta staterna inte kommer att vara förenliga med Europa i alla aspekter av sin teknikpolitik, borde de åtminstone vara förenliga med denna mest kritiska princip."

Det är dock tydligt att detta uttalande från Michael Kratsios inte kommer att erkännas av europeiska länder och större företag.

Uppgifterna visar att Huawei har tecknat 65 kontrakt förra månaden, varav hälften är 5G-kontrakt med europeiska kunder, och fler och fler länder har börjat använda Huawei 5G-utrustning.

Det är underförstått att innan Kronios anslöt sig till Trump-administrationen fungerade Michael Kratsios som VD för Peter Thiels investeringsbolag Thiel Capital och fungerade som ekonomichef för ett annat Thiel-projekt, hedgefonden Clarium Capital.

Den amerikanska CTO: s roll skapades under Obama-eran, med tre CTO: er som tjänade hittills, varav den sista var Google-studenten Megan Smith, som ledde det tidiga förvärvet av Google innan han flyttade till Google. CTO: s ställning ger råd till presidenten i tekniska frågor, är engagerad i att utveckla teknikpolitiken och är viktig som en länk till den privata sektorn.