Hem > Nyheter > Leverans fortsätter att vara tätt! SK Hynix planerar att öka investeringarna i gjuteri

Leverans fortsätter att vara tätt! SK Hynix planerar att öka investeringarna i gjuteri

Park Jung-Ho, vice ordförande i SK Hynix, som nyligen avslöjade vid 2021-världens IT Expo (WIS) som bolaget planerar att öka investeringarna i gjuteriet.

Koreanska medier Etnews rapporterade att Park Jung-Ho sa: "Koreas IC Design Company har begärt SK Hynix att ge samma gjuteri som TSMC, och SK Hynix har gått med på dessa önskemål. Därför planerar bolaget att öka investeringarna i gjuterier. Industriell verksamhet. "

På grund av ökad efterfrågan på IT-utrustning och fordonshalvledare har den globala gjuterimarknaden fallit i ett tätt försörjningsdilemma. I synnerhet är kapaciteten på 8-tums skivor allvarligt otillräcklig och gjuterier i Taiwan, Kina, som TSMC och UMC, står inför flaskhalsar.

I Sydkorea, Samsung, DB Hitek, är viktiga gjuteri och system IC under SK Hynix huvudsakligen ansvariga för 8-tums gjuteribranschen, men kundorder från dessa tillverkare har planerats till sex månader senare.

Det rapporteras att SK Hynix för närvarande tillhandahåller gjuteri tjänster via sitt system IC, och överför den 8-tums skivutrustningen i Cheongju, Sydkorea till fabriken i Wuxi, Kina.

Rapporten påpekade att System IC: s nuvarande månadskapacitet på 8-tums skivor är 85 000, och dess huvudkunder är sydkoreanska IC-designproducenter som kiselverk och kiselmitus. När utrustningen är helt överförd till Wuxi i augusti nästa år, kommer företaget främst att rikta den kinesiska marknaden.

Dessutom nämnde Park Jung-Ho också att TSMC har 12-tums skivor utöver 8-tums Wafer Foundry, vilket innebär att SK Hynix också kan investera i 12-tums Wafer Foundry Business.