Hem > Nyheter > TSMC: Det finns för närvarande ingen specifik plan för att etablera fabriker i Europa

TSMC: Det finns för närvarande ingen specifik plan för att etablera fabriker i Europa

Även om Europeiska unionen för närvarande lanserar en serie revitaliseringsprojekt för halvledartillverkning, svarade TSMC att det för närvarande inte finns någon plan att inrätta en fabrik i Europa.

Enligt en rapport från eeNews den 16 februari överväger Europa att spendera miljarder eller till och med tiotals miljarder euro för att försöka förbättra chipindustrins strategiska position, men inhemska chiptillverkare i något EU-land kommer sannolikt inte att producera avancerad teknikchips . Därför uppstod den "viktiga planen för gemensamma europeiska intressen" (IPCEI) för att stärka FoU inom halvledarområdet genom statliga subventioner.

För att locka världens ledande gjuteriföretag att etablera fabriker lokalt har Japan, USA och andra länder infört motsvarande statliga incitamentsplaner och har fått varierande svar från TSMC.

TSMC grundades 1987 och fick starkt stöd från Philips Semiconductors i början av etableringen. Det har länge krävt en "återkomst till Europa", men den har alltid hållit ett noggrant öga på frågan om man ska inrätta fabriker inom EU.

På frågan om TSMC kommer att stödja den europeiska planen för återupplivning av halvledartillverkning, säger Maria Merced, VD för TSMC Europe, till eeNews Europe: ”Vi har märkt IPCEI och andra relaterade initiativ. TSMC utesluter inte någon möjlighet, men för närvarande finns det ingen specifik plan för att etablera en fabrik i Europa. "

Den europeiska halvledarkundernas globala betydelse är huvudsakligen koncentrerad till fordonschips och är för närvarande fast i den globala bristkrisen för fordonschips. Även om GF och andra viktiga wafer-tillverkningsföretag har fabriker i Dresden, Tyskland, följer de flesta europeiska waferfabrikerna inte världens mest avancerade nivå under 10 nm, vilket är en viktig anledning till lanseringen av IPCEI-projektet.