Hem > Nyheter > TSMC avser att återanvända industriellt vatten för att lindra vattenbristen på tillverkning av chip

TSMC avser att återanvända industriellt vatten för att lindra vattenbristen på tillverkning av chip

Enligt Nikkei Asian Review, som svar på den enstaka chip-torka i Taiwan, kommer världens största chip gjuteri, TSMC, att bygga en fabrik som kan behandla industriellt vatten så att vattnet kan återanvändas för tillverkning av halvledare. Företaget är en del av ett försök att lösa Taiwans allvarliga vattenbrist.

TSMC uppgav att detta kommer att bli världens första avancerade industriella avloppsreningscenter och kommer gradvis att öka sin behandlingskapacitet för industriell avloppsvatten. Det förväntas producera 67.000 ton vatten per dag år 2024. Detta vatten kan återanvändas för chiptillverkning och kommer så småningom att tillgodose sin genomsnittliga dagliga vattenbehovet för chipproduktion är nästan hälften.

Enligt rapporter är denna industriella avloppsreningsverk i Tainan under uppbyggnad och förväntas starta verksamheten i slutet av 2021. Tainan är också TSMC: s mest avancerade chip produktionsbas, som producerar avancerade 5nm-processchips för den senaste Apple iPhone och MacBook processorer.

Enligt TSMC: s senaste hållbarhetsrapport använder TSMC för närvarande 156 000 ton vatten varje dag. Företaget återvunnet 133,6 miljoner ton vatten år 2019, men bara en del av den är ren nog att återanvändas i chiptillverkningsprocessen.